mrkev
petržel
celer
máslo
krupice
vejce
sůl
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, nasypeme na kousek másla a opražíme do červena. Zalijeme vařící vodou, přidáme kostku slepičího bujonu (pokud máme kuřecí vývat, tím lépe) a nechám si 15 minut povařit.
Mezitím si připravíme noky – do vařící vody postupně sypeme krupici až vznikne tužší hmozta. Do ní vmícháme 1 celé vejce. Vykrjujeme mokrou lžící kousky, které vkládáme do vařící polévky a krátce povaříme.
Rychlou polévku vařila. Jana Macůrová
Takhle jsem noky nikdy nedelala. Dam do hrnecku krupicku, trochu masla, spetku
soli a vajicko, prip. bylinky a rozvedlam. Kdyz tak pridam trosku vody. Tady se
porad ucim neco noveho……
Ja taky takhle. Prijde mi to rychlejsi 🙂
Dělám úplně stejně ?
Já přidávám trošku mukšátového květu, nebo strouhnu oříšek…
Noky do polévky dělám jako Iva.Dřive nám mamka dělávala noky-žraloky.Hmotu rozmázla na prkénko a mokrým nožem odkajovala dlouhé pruhy.držely vcelku a my jako děti to milovaly.