(1064) Zeleninová polévka s krupicovými noky

mrkev
petržel
celer
máslo

krupice
vejce
sůl
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, nasypeme na kousek másla a opražíme do červena. Zalijeme vařící vodou, přidáme kostku slepičího bujonu  (pokud máme kuřecí vývat, tím lépe) a nechám si 15 minut povařit.
Mezitím si připravíme noky – do vařící vody postupně sypeme krupici až vznikne tužší hmozta. Do ní vmícháme 1 celé vejce. Vykrjujeme mokrou lžící kousky, které vkládáme do vařící polévky a krátce povaříme.

Rychlou polévku vařila. Jana Macůrová

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1064) Zeleninová polévka s krupicovými noky

  1. IvaC napsal:

    Takhle jsem noky nikdy nedelala. Dam do hrnecku krupicku, trochu masla, spetku
    soli a vajicko, prip. bylinky a rozvedlam. Kdyz tak pridam trosku vody. Tady se
    porad ucim neco noveho……

  2. jarybarka napsal:

    Noky do polévky dělám jako Iva.Dřive nám mamka dělávala noky-žraloky.Hmotu rozmázla na prkénko a mokrým nožem odkajovala dlouhé pruhy.držely vcelku a my jako děti to milovaly.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..