200 g Hera
200 g hl. Mouka
100 g polohr. Mouka
3 g prdopeč
150 g moučk. cukru
1 vejce
1 bal. skořicového cukru
2 bal. vanilkového cukru
Ze základnách surovin vypracovat těsto, které je poměrně tuhé. Nechat půl hodiny odležet v lednici, pak chvíli při pokojové teplotě a stříkat na plech.
Pokud chceš kakaové, tak místo skořicového a vanilkového cukru dáš 1 lžíci kokosu a 3 lžíce kakaa.
Péct při 200 stupních cca 10-12 minut
Recept poskytla Maja Motti, foto Jana Macůrková.
Maja Motti! Od ní to bude určitě výborné. (Jen místo Hery dám máslo, snad tomu neuškodí.) Na PŽ jsem ji měla ráda, vždycky měla dobré rady a postřehy. A ty její dorty! Občas juknu do jejích fotogalerií, jsou to umělecká díla, která bych asi litovala sežpapat. 🙂 Jenom ty květy k nerozeznání od živých – lilie, alstroemerie, šeříky, tulipány, pivoňky… Je to prostě kouzelnice, má navíc dar od Pánaboha a všechnu tu krásu dělá s láskou. Díky za recept i připomenutí.
Na ty droty jsem taky nevěřícnê koukala….
Mně Maja dělal dort k 60.narozeninám. Myslím,že tu také fotka někde je.
Esíčka a ještě oválky, to je už úplná legenda, můj děda je míval moc rád. V obchodě byly v takové papírové krabici a stávaly pár korun. Myslím, že se pořád prodávají, ale s tímto receptem asi mají málo společného.