(1084) Švýcarky se skořicí

300 g hladké mouky
½ kostky droždí
1 lžíce másla nebo Stelly
1 lžíce cukru
mléko na zadělání

náplň
cukr moučka, 2 lžíce rumu
2 lžíce oleje, 1 lžíce skořice
smíchat
Těsto necháme vykynout, vyválíme na obdélník asi 25 x 30 cm, potřeme náplní a svineme do závinu.
Ten nakrájíme na kolečka, která položíme na pečící papír, uprostřed trochu zmáčkneme (ony stejně vylezou) a pečeme do zčervenání.

Příloha ke snídani: hrnek kakaa nebo jen mléka.

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1084) Švýcarky se skořicí

  1. Jiřina napsal:

    Bude to dobroučké, mně kynuté těsto nevadí a hlavně nebude to moc sladké. Výborná snídaně, nebo jen jako zákusek k odpolednímu kafíčku. 🙂

  2. vojtovahelena napsal:

    peču kynutá těsta ráda, tyhle kousky jsou dobré . Plním i čokoládou nebo “ marmoškou „.
    Je to i vhodné jako svačinka do školy, sice jsou s tím naše děti jako “ bílé vrány “ ,ale kamarádi to mají taky rádi.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..