300 g hladké mouky
½ kostky droždí
1 lžíce másla nebo Stelly
1 lžíce cukru
mléko na zadělání
náplň
cukr moučka, 2 lžíce rumu
2 lžíce oleje, 1 lžíce skořice
smíchat
Těsto necháme vykynout, vyválíme na obdélník asi 25 x 30 cm, potřeme náplní a svineme do závinu.
Ten nakrájíme na kolečka, která položíme na pečící papír, uprostřed trochu zmáčkneme (ony stejně vylezou) a pečeme do zčervenání.
Příloha ke snídani: hrnek kakaa nebo jen mléka.
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Bude to dobroučké, mně kynuté těsto nevadí a hlavně nebude to moc sladké. Výborná snídaně, nebo jen jako zákusek k odpolednímu kafíčku. 🙂
Právě že to je až moc sladké, ta skořice s cukrem je hodně výrazná, podobně jako když dělám závin se skořicí.
peču kynutá těsta ráda, tyhle kousky jsou dobré . Plním i čokoládou nebo “ marmoškou „.
Je to i vhodné jako svačinka do školy, sice jsou s tím naše děti jako “ bílé vrány “ ,ale kamarádi to mají taky rádi.