(1115) Nakládaný hermelín Katyp VZK 313

Recept připsala do komentářů Katyp pod číslo 313:

Hermelín
harrisa, česnek, máslo
smetana zakysaná

cibule, fefeonky,
koření, olej
Hermelíny „nezralé“ tvrdší rozpůlím, vnitřek opatrně vydlabu. Zůstane slupka s trochou sýra okolo. Obsah dám do misky, přidám pálivou harissu nebo jinou ostrou paprikovou pastu, prolisovaný česnek, lžíci másla, trochu husté zakysané smetany. Vše rozmixuji na pastu. Tou pak plním vydlabané hermelíny. Na naplněnou půlku položím kolečko cibule a přiklopím další půlkou. Takto připravené sýry vložím do lahve, proložím čerstvě sebranými feferonkovými papričkami, cibulí, kořením, které jsem předtím nechala rozvonět v zahřátém oleji a nakonec tím zchladlým olejem zaliju. Uležet a sežrat.

Další vzpomínku na Karolínu připravila: Jana Macůrková, foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1115) Nakládaný hermelín Katyp VZK 313

  1. hrabeboto napsal:

    K tomu měkký chléb a vychlazené pivečko.

  2. lida.f napsal:

    Tak teď jsem se inspirovala. Bratr má narozeniny a já jsem potřebovala koupit ještě nějakou maličkost. Udělám mu naložené hermelíny. On má tyhle pochoutky moc rád.

  3. BOYE napsal:

    A ještě: Harissa, máslo a česnek chutná skvěle na chlebu i jen tak. A obložené čerstvou zeleninou už je to sváteční. Tedy aspoň nám to chutná. Děti, když je to moc pálilo, dávaly místo části harissy kečup. (brrr)

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já si ho dělám sama, takže není tak ostrý, víme? ? Harrisa je z pálivých papriček, ajvar dělám z rohů (ty velké červené nepálivé papriky)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..