(1134) Ševcovský mls

Nálev:

2 PL oleje
1 PL octa
1 PL kečupu
1 PL Worchesterské omáčky
1 PL plnotučné hořčice

To vše se povaří a nechá vychladnout.

250 g Junioru ( dříve dietního salámu),  1 cibule, 2 kyselé okurky, majolka

Co jde, se nakrájí, zbytek se vmíchá. A vše se spojí majolkou podle vlastní chuti a zvyku. Nechá se v lednici uzrát, já ho mám nejraději až druhý den. Protože Bimbo vaří přesně podle receptu, když mu sním jedno kolečko salámu, má problém….

Recept i fotku receptu přilepeného na ledničce poslala Inusanka.
Já jen dodávám, ten konec je krásný……

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1134) Ševcovský mls

  1. BOYE napsal:

    No, jestli je krásný konec toho receptu na lednici, nedokážu posoudit. Jednak je to malé a navíc vzhůru nohama.
    Jinak konec tohoto jídla je krásný, pokud na mě zbyde… 🙂

    • Vera M. napsal:

      Toto množství bych asi zblajzla sama, takže by na tebe jistojiste nezbylo …?

    • Jana Macůrková napsal:

      Já myslela ten konec s Bimbem. Jak je v háji, když mu Inusanka zbaští byť jedno jediné kolečko salámu…

      • BOYE napsal:

        Ahá, jsem nedovtipa! Onehdy jsem na PŽ vedla na toto téma diskus. Bylo v receptu napsáno, že prý dvě plechovky tuňáka. Tož jsem jim napsala, že vím o lidech, které tohle vykolejí natolik, že se do tý bubý rybičkovky ani nepustí, že by měli napsat, jak velké plechovky mají na mysli. Já, že kupuju nejmíň 600g. Samozřejmě se tam našel nhned někdo, kdo mi začal vysvětlovat, že to nemám tak hrotit a mám si dát podle chuti atd. Jak já nesnášim, když někdo, kdo není schopen pobrat psaný text, začne poučovat… 🙂
        Měla jsem kamarádku, která zkolabovala u švejkoviny, kterou jsme společně dělaly na svatební veselici. V receptu bylo napsáno, že uzeninu nakrájíme na kostečky. Bylo to z buřtů, já to nakrájela na půlkolečka… Vypadala, že omdlí a nevěděla, jak to napravit. Jinak báječná kuchařka, ale recept je zákon i u pomazánky! Takže Bimbovu traumatu věřím na 100%.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Je to to samé, jako recept č. 1085, jen já tam přidávám ještě cukr. U nás se tomu říká utopenci v majonéze.
    Ale výborný to je, to souhlasím, hlavně je to žravé ?

    • Jana Macůrková napsal:

      Musíš uznat,že není v mých (našich) silách kntrolovat každý recept. Už tuhle jsem Haderach říkala, že vůbec netuším, které recepty už na Bramboračce mám a které na flešce teprve objevuji. Holt až tam něco bude podruhé, tak to tam bude podruhé.

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        Nic špatného jsem nenapsala, si myslím.
        Normálně bych si to nepamatovala, ale dávala jsi je sem cca před měsícem, proto si to pamatuju.

        • Jana Macůrková napsal:

          Ne, to je v pořádku, já prostě zadávám ty recepty od vás, tak jak mi dojdou a jestli se dva liší jen o cukr, nekontroluji.

          • lakysa22 napsal:

            Vždyť se nic neděje… kolkikrát je recept pod jiným jménem, a teprve, když to jeden chystá,
            zjistí, že to zná. Ale zapakování je matka moudrosti, a třeba mně nevadí, když to bude 3x. Sama jsem jednou probírala vánčoniční percecepty, a je to práce za trest.???

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro Lakysu – tak o tom mi vypravuj. Já využívám zimu a prohledávám všechny možné i (občas) nemožné portály, vypisuji si recepty, které by stálo za to uvařit. A občas najdu poklady, to mi věř.
            Jeden recept 6x, stejná fotka, jiný název….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..