(1174) Žemlové knedlíčky do polévky

1 – 2 housky
máslo
kuřecí vývar
1 bílek
petrželka
Housky nebo rohlíky natrháme na malé kousky, polijeme vývarem a bílkem a necháme
chvilku vsáknout. Přidáme kousek másla a petrželku a zpracujeme na vláčné těsto (podobně jako na nádivku, ale trochu tužší). Tvarujeme knedlíčky, které záváříme zejména do kuřecí, kachní a nebo husí polévky.

Inspiraci jsem získala od M.D. Rettigové.

Polévku vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1174) Žemlové knedlíčky do polévky

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tady to dneska žije ….
    Já je moc nedělám, u nás se nějak neuchytily. Ale …. veku máčím v mléku s rozkvedlaným vajcetem, osolím, opepřím, přidám krupičku, petrtelku a sníh z bílků.
    Musím napsat, že mi někdo poradil (že by tady?) je upéct na plechu v troubě potřené máslem a do zeleninové poblivky jsou fakt lepší.

  2. jarybarka napsal:

    Já knedlíčky nedělám ale mám je ráda.Babička dělávala strouhankové ale mě se to vždycky rozvařilo.Pak jsem myslím v Sandtnerce četla že nevařit jen přelít vroucí polévkou na talíři.Tyhle se mi líbí a mohla bych je zkusit.

  3. vojtovahelena napsal:

    Žemlové knedlíčky jsou fakt moc dobré do drůbeží polévky, ten recept co nám napsala Jana o.k. U nás se zaváří i do vývarové polévky spolu s játrovými , játrové zavařím a skoro dovařím a pak přidám ty žemlové. No, abych pravdu řekla , já raději vždy jen jedny — ale co by člověk pro rodinu neudělal.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..