(1165) Pečená treska

Porce tresky
máslo
koření na ryby
brambory

Treska je mražená, nechám ji částečně rozmrazit, jen posolím z obou stran, posypu kořením na ryby /Vitana/ a lehce obalím v hladké mouce.

Na dno pekáčku dám pár tenkých plátků másla, na ně položím tresku kůží dolů, nahoru zase plátky másla. Trochu podliju vodou, přikryju alobalem a peču 20 min. na 200 °C, pak snížím na 180°C  zase 20 minut. Jednou, dvakrát podliju výpekem. Udělá se dobrý sosík. Pak sundám alobal a nechám tak 10 min dopéct. Nic víc nedávám.

Současně na dno trouby dávám plech s bramborama, posypu je kořením na americké brambory a trošku pocákám olejem. /syrové brambory nakrájím na menší kousky/.

Když je upečená ryba, jsou i brambory.

Recept poslala: Jiřinka  Foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1165) Pečená treska

  1. jarybarka napsal:

    Tresky vozil brácha z Norska.
    To bylo takové labůžo,že jsem nemohla koupit mraženou rybu tady.Jaký to byl rozdíl!A recept je jednoduchý právě jak má ryba být.Za mě Ólalá.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak dostat čerstvou tresku, tož tu zatančím lambadu ….???
    A recept výborný, opravdu jednoduchý, tož za mojí maličkost ANO ?

  3. Vera M. napsal:

    Taky říkám ANO, prosím ?. Výborne

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..