Porce tresky
máslo
koření na ryby
brambory
Treska je mražená, nechám ji částečně rozmrazit, jen posolím z obou stran, posypu kořením na ryby /Vitana/ a lehce obalím v hladké mouce.
Na dno pekáčku dám pár tenkých plátků másla, na ně položím tresku kůží dolů, nahoru zase plátky másla. Trochu podliju vodou, přikryju alobalem a peču 20 min. na 200 °C, pak snížím na 180°C zase 20 minut. Jednou, dvakrát podliju výpekem. Udělá se dobrý sosík. Pak sundám alobal a nechám tak 10 min dopéct. Nic víc nedávám.
Současně na dno trouby dávám plech s bramborama, posypu je kořením na americké brambory a trošku pocákám olejem. /syrové brambory nakrájím na menší kousky/.
Když je upečená ryba, jsou i brambory.
Recept poslala: Jiřinka Foto ilustrační
Tresky vozil brácha z Norska.
To bylo takové labůžo,že jsem nemohla koupit mraženou rybu tady.Jaký to byl rozdíl!A recept je jednoduchý právě jak má ryba být.Za mě Ólalá.
My mělitresku minulý týden, sice zmrazenou, ale také jen na másle v troubě. Ryby jíme často a v co nejjednodušší a nejrychlejší úpravě. Pak se dá pracovat i na zahrádce.
Tato treska je právě z Norska, jezdí tam na ryby syn od mého dědy. Co mne se týká, mohla bych je jíst snad 3x týdně, ale už nemám. Musím počkat až letos pojede.
Tak dostat čerstvou tresku, tož tu zatančím lambadu ….???
A recept výborný, opravdu jednoduchý, tož za mojí maličkost ANO ?
Taky říkám ANO, prosím ?. Výborne