(1173) Babiččin rybízový

1 hrnek podmáslí (nebo kefíru)
1 polévková lžíce cukru
2 vejce
vanilkový cukr
100 g rozpuštěného másla (může být Stella)
1 prášek do pečiva
300 g hladké mouky

rybíz v množství větším než malém
Všechny suroviny dobře promícháme, naneseme na pečící papír a posypeme dobře vyzrálým rybízem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, do zrůžovění okrajů.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Na babiččin recept si vzpomněla a zbytky rybízu použila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1173) Babiččin rybízový

  1. bozena.fialova napsal:

    Ten upeču v historicky krátké době! Tedy s mírnou obměnou. Nemajíc rybíz, bude s angreštem a abych si šplhla, ještě mu udělám peřinku z máslové drobenky.
    Nebude po něm pálit žáha (aspoň doufám), jako po kynutém těstě. A kdybych se ani tímhle nezavděčila, tak just budu vařit škubánky, lívance, brambory s tvarohem a bramborové placky ne se škvarky, ale s povidly. Za trest! 🙂

  2. olinamusilova napsal:

    Rybíz je pikantní, mám ho ráda na marmeládu a dnes jsem pekla třený koláč se sněhovorybízovou krustou, vynikající☺?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..