(1194) Guasacaca – venezuelská obdoba Guacamole

2 avokádo
1 malá cibule
1 malá zelená paprika
1 paprička jalapeño (zelená neboli verde) nebo serrano
(pro nepálivou verzi nahradit zelenou paprikou)
2 stroužky česneku
hrst čerstvé petržele
hrst čerstvého koriandru
80 ml bílého octa
1 lžička soli
200 ml olivového oleje
pepř

Obě avokáda rozkrojte napůl, vyjměte pecku a poté vydlabejte dužinu do mixéru.
Cibuli, papriku, česnek a chilli papričku očistěte, nakrájejte na drobné kousky a přidejte k avokádu. Zalijte octem, přidejte lístky petržele a koriandru, sůl a pepř.
Rozmixujte, dokud se všechny ingredience nespojí v omáčku.
Poté začněte postupně přilévat olivový olej, zatímco pokračujete v mixování.
Ochutnejte a podle potřeby můžete dosolit nebo opepřit. A máte hotovo!
Omáčka vydrží v lednici i několik dnů, díky oleji si i avokádo udrží svou barvu.

Tenhle recept byl uveden jako omáčka k arepas….  tak vám ho přidávám.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1194) Guasacaca – venezuelská obdoba Guacamole

  1. Vera M. napsal:

    Ahoj, já čerstvý koriandr nepozru ani v malinkem množství. Je to kus mýdla a obdivuju, kdo jej dokáže sníst …

    • BOYE napsal:

      Jojo, mýdlo!
      Ale jak se používá čím dál častěji a někdy fakt chci vědět, jak má jídlo skutečně chutnat, trošku ho požít už jsem se naučila… Hrst bych tedy „nedala“, ale asi tak jeden lísteček na jednu sousto. Kdybych ocenila, potom asi ano. Ale jsem s ním velmi opatrná. My Středočeši venkovského typu tomu říkáme přizdisráčství. 🙂 Třeba při tom mickování s petrželí se odmydlinkuje. A navíc mi voní. Jen prostě nechutná.
      Ale dvě hrsti petržele je taky moc. Tak babo raď! Z voňavých a ve Venezuele pěstovaných mě napadá jen konopí. Nic proti němu, ale holky by se mi mohly uchechtat k smrti. Tudíž by se to mohlo podávat jen v pátek, aby do pondělka vždycky vyprchaly…

  2. bozena.fialova napsal:

    Recept obsahuje pro mě dvě nepoživatelné věci – koriandr a olivový olej. Ale myslím, že bych je nemusela ani ničím nahrazovat, guacamole se také připravuje bez oleje. A kdybych ho přece jen chtěla přidat, tak slunečnicový. Slunečnice je nakonec v Americe doma, na rozdíl od olivovníků.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..