150 g malin
vanilková zmrzlina
šlehačka
cukr
Do kastrolku nalijeme asi 0,5 dcl vody, vsypeme lžíci cukru a rozpustíme. Přidáme maliny a necháme ohřát na bod varu bez velkého míchání.
Do sklenice nebo na misku dáme několik kopečků vanilkové zmrzliny, polijeme horkými malinami a dozdobíme šlehačkou a velkými malinami.
Letní dezert připravila: Jana Macůrková
Moc dobré, dávám si to pokaždé v restauraci. 🙂
Ať žije dieta ??
Já tyhle recepty mám nasyslené z loňska. To se nám podařilo nasbírat asi litr malin (kde jsou ty doby, kdy jsem měla za 2 hodiny 10 l kýbl, nějak ty paseky zarůstají a nikde nic moc) a tak jsem je upotřebila na několik málo receptů pro Bramborku. A recepty zůstaly poněkud zasunuty v kalendáři až teď jsem je objevila. Tak šup sem s nima a dělat vám chutě.
Fpoho, já sice tyto poháry nemusím, ale vím, že si to spousta lidí s radostí dá.
Jen mi to přišlo vtipné, dávala jsi dlouhou dobu recepty se zeleninovými saláty a najednou takovou kalorickou bombu. Ale to snad chápeš, že jsem to musela okomentovat. A ne nijak protivně, jen prostě tak. ?
To je OK, zítra tam máte ředkvičkový salát…???
Tak na ten jsem zvědavá …. mám jich několik, třeba máš něco nového. ?
Když se chci ulit ( už víte, ze jsem Lina kuchařka ), tak udělám pannacottu, k ni ohreju mrazene maliny, šlehačku, když mám zmrzlinu, sup tam s ni a bezpracny desert je na světě
A když má přijít nečekaná návštěva, je tento dezert rychle hotový.