asi 1,5 kg hřbetu ze sumce
sůl
drcený kmín
máslo
rozmarýn.
Maso důkladně omyjeme a ostrým nožem naporcujeme podle obratlů páteře.Pokud nepižláme kosti, jde to snadno.
Osolíme a trošku posypeme drceným kmínem (a nebo ne) a pár lístky rozmarýnu.
V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme z obou stran do zlatova.
Nepečeme moc zprudka, aby nebylo maso syrové kolem kosti.
Nechávám kost s masem, protože jinak se snadno rozsype, neboť v něm nejsou, na rozdíl od jiných, ryb kosti.
Naprosto jednoduchá úprava, ale sumec si ji zaslouží protože jeho maso je jemné a delikátní.
Recept poslala: Jarybarka,
Původní foto jsem vyměnila za Jarybarky originál.
To je na zítra, děláme seno a tak jsem poněkud mrtvolka a nebude se mi chtít vstávat. A rozhazovat jedeme až kolem 9 hodiny, tak si ráda poležím.
Neznaje dnešního receptu jsem včera snedla kousek kapra z Lidelu jen tak na másle ( a mohla jsem ho mít na rozmarynce)…. nojo
Letos dělám na rybách pouze poradce a pozorovatele kvuli marození. Byla jsem tam letos jen2x.Bída.Snad bude napřezrok líp?
Určitě bude, těch ryb ještě nachytáš spoustu ?
Rady si nech platit v naturáliích Evi, a můžeš kuchtit a recepísky dávat ??
Držím palečky, ať se zdraví umoudří !
Tenkrát hochu ještě ozáření
hrozilo leda od slunce
a byly řeky po setmění
a byly řeky po setmění
kde jsi moh čekat na sumce
A pak je hodit na olej
jó to je dávno Yesterday
Yesterday
(kdo by nevěděl, tak Michal Prokop)
Já teda sumce neměla ani nepamatuju, ale máš pravdu děvče, sumec a losos (určitě by se jich našlo víc) potřebují co nejmíň, páč jsou dobré samy o sobě. ?
???
Já když dostanu rybičku, jakoukoliv, mám ráda tu jednoduchou úpravu. Musím cítit chuť toho masa.
Moc pěkně ten talířek vypadá, rybičky je pěkný kousek, dala bych si hned. 🙂
Sumce jsem nikdy nejedla – nikdo nepodaroval ?
Prozatím jsem zkoušela lososa na rozmarýnu a tolstolobika na tymiánu. Obojí nám chutná, proto věřím, že i tato úprava sumce bude vynikající – jen ho nějak získat, kor když nemá mraky kostiček ?