(1253) Sumec na rozmarýnu

asi 1,5 kg hřbetu ze sumce
sůl
drcený kmín
máslo
rozmarýn.

Maso důkladně omyjeme a ostrým nožem naporcujeme podle obratlů páteře.Pokud nepižláme kosti, jde to snadno.
Osolíme a trošku posypeme drceným kmínem  (a nebo ne) a pár lístky rozmarýnu.
V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme z obou stran do zlatova.
Nepečeme moc zprudka, aby nebylo maso syrové kolem kosti.
Nechávám kost s masem, protože jinak se snadno rozsype, neboť v něm nejsou, na rozdíl od jiných, ryb kosti.

Naprosto jednoduchá úprava, ale sumec si ji zaslouží protože jeho maso je jemné a delikátní.

Recept poslala: Jarybarka,
Původní foto jsem vyměnila za Jarybarky originál.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1253) Sumec na rozmarýnu

  1. Jana Macůrková napsal:

    To je na zítra, děláme seno a tak jsem poněkud mrtvolka a nebude se mi chtít vstávat. A rozhazovat jedeme až kolem 9 hodiny, tak si ráda poležím.

  2. Vera M. napsal:

    Neznaje dnešního receptu jsem včera snedla kousek kapra z Lidelu jen tak na másle ( a mohla jsem ho mít na rozmarynce)…. nojo

  3. jarybarka napsal:

    Letos dělám na rybách pouze poradce a pozorovatele kvuli marození. Byla jsem tam letos jen2x.Bída.Snad bude napřezrok líp?

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tenkrát hochu ještě ozáření
    hrozilo leda od slunce
    a byly řeky po setmění
    a byly řeky po setmění
    kde jsi moh čekat na sumce

    A pak je hodit na olej
    jó to je dávno Yesterday
    Yesterday
    (kdo by nevěděl, tak Michal Prokop)

    Já teda sumce neměla ani nepamatuju, ale máš pravdu děvče, sumec a losos (určitě by se jich našlo víc) potřebují co nejmíň, páč jsou dobré samy o sobě. ?

  5. Jiřina napsal:

    Já když dostanu rybičku, jakoukoliv, mám ráda tu jednoduchou úpravu. Musím cítit chuť toho masa.
    Moc pěkně ten talířek vypadá, rybičky je pěkný kousek, dala bych si hned. 🙂

  6. kvetula.v napsal:

    Sumce jsem nikdy nejedla – nikdo nepodaroval ?
    Prozatím jsem zkoušela lososa na rozmarýnu a tolstolobika na tymiánu. Obojí nám chutná, proto věřím, že i tato úprava sumce bude vynikající – jen ho nějak získat, kor když nemá mraky kostiček ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..