(1262) Hrušky dušené v medu

3 – 4 hrušky (podle počtu mlsných jazýčků)
špetka skořice, mletého badyánu a hřebíčku
2 lžíce cukru
šťáva z jednoho citronu
2 lžíce medu
1 lžíce karamelu nebo karamelového Salka

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Do kastrolu nalijeme 2 dl vody, šťávu z jednoho citronu, med a 1 lžíci cukru.  Hrušky položíme řeznou plochou dolů a dusíme asi 10 minut (tady záleží na tvrdosti hrušek). Poté hrušky opatrně vyndáme, a „omáčku“ ještě chvilku odpáříme až je dostatečně hustá. Nalijeme na talířek, položíme poloviny hrušek a polijeme karamelem nebo karamelovým Salkem. Navrch ozdobíme kopečkem šlehačky.

Pozn: pokud děláme pro dospělé, můžeme do omáčky přidat víno nebo likér.

Lehký dezert vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1262) Hrušky dušené v medu

  1. Jana Macůrková napsal:

    Děvčata, mám tady dvě neřízené střely, Přemka a Bořka, oba vnuci a tak budu do konce června dávat recepty hodně chaoticky (večer, ráno, odpoledne, jak kdy). Tak mne neproklínejte, když hnd ráno nenajdete ten svůj ranní šálek kávy. Nebo tam bude už od večera, jako dnešní recept na zítra.

  2. a.rena napsal:

    Přeju ti pevné nervy; jsem přesvědčená, že všechno zvládneš bez ztráty kytičky. Užívej si, malí budou už jen chvilku. Já mám dva „doma“, čili téměř neustále a dva přijedou od půlky července do půlky srpna. A to teprve bude mela!

  3. lakysa22 napsal:

    Holky, vy se máte! Skoro závidím….

  4. jarybarka napsal:

    Kluci mají krásná česká jména.Tak ať u bábiny řáděj co jim síly stačí.???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..