(1268) Fazolky na kyselo VZK 607

Cibule
olej
Fazolky
zeleninový vývar
ocet, cukr, sůl
hladká mouka
máslo

Zpěním cibulku na oleji, přidám mražené pokrájené fazolky/v létě syrové/chvilku podusím, přidám vývar zeleninový a vařím až jsou fazolky měkké. Osolím,opepřím,přidám ocet a trochu cukru. Zahustím kuličkou hladké mouky a másla. Smetanu nedávám.  K tomu brambory a vařené maso, nebo bez masa.

Do komentářů vepsala: Jiřinka
Foto ilustrační, fazolky lze použít i nakládané..

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1268) Fazolky na kyselo VZK 607

  1. Jana Macůrková napsal:

    Dnešní dva recepty výjimečně dávám já, Haderach spadla síť (nikoliv na hlavu, ale v práci).

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jiřinko, to určo vyzkouším. Já nejdřív osmahnu slaninku, k nim přihodím zelené fazolky a opeču, nenechávám je moc láchat, páč máme rádi ty křupavé. Potom jen osolím a opepřím. Nic víc, nic míň.
    Ale toto je zase jiný level, tož vyzkouším, díky?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..