Cibule
olej
Fazolky
zeleninový vývar
ocet, cukr, sůl
hladká mouka
máslo
Zpěním cibulku na oleji, přidám mražené pokrájené fazolky/v létě syrové/chvilku podusím, přidám vývar zeleninový a vařím až jsou fazolky měkké. Osolím,opepřím,přidám ocet a trochu cukru. Zahustím kuličkou hladké mouky a másla. Smetanu nedávám. K tomu brambory a vařené maso, nebo bez masa.
Do komentářů vepsala: Jiřinka
Foto ilustrační, fazolky lze použít i nakládané..
Dnešní dva recepty výjimečně dávám já, Haderach spadla síť (nikoliv na hlavu, ale v práci).
Jiřinko, to určo vyzkouším. Já nejdřív osmahnu slaninku, k nim přihodím zelené fazolky a opeču, nenechávám je moc láchat, páč máme rádi ty křupavé. Potom jen osolím a opepřím. Nic víc, nic míň.
Ale toto je zase jiný level, tož vyzkouším, díky?