300 g barevných fazolí
(můžeme použít sterilované)
čínské zelí
majolka
bílý jogurt
barevné papriky
Papriky zbavíme semínek, nakrájíme na tenké proužky, stejně tak čínské zelí, přidáme fazole, jogurt a majolku a promícháme. Necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem.
Pozn: pokud fazole vaříme, tak každou barvu zvlášt, jinak vezmou všechny jednu neutrální barvu. Sterilované fazole ocedíme.
Další recept vyzkoušela: Jana Macůrková
A máme to pod heslem: Macůrkovi barák se vznáší v oblacích ….??
Promiň, to jsem si nemohla odpustit. Věřím, že to bude dobré.
A já papriky zbavuji semen, i když chápu, že to někomu může chutnat.
No nic, kdyby měl někdo skvělý recepísek na „rice with sugar“, tak budu opravdu ráda ?
Já papriky také zbavuji semínek, ale myslím, že to je dost lidem jasné, tak jsem to do rceptu nepsala. Ale klidně ti to tam doplním.
Jani neeee, zdálo se mi to u jedné červené, že tam semínka máš, ale je možné, že to tak jen vypadá. Nic nedoplňuj. A vím, že spousta lidí je nechává, že jim to tak chutná.
Semínka jsou trochu zrádná – celá paprika se zdá sladká, ale semínka mohou pálit jako čert. Platí to zejména pro slovenskou bílou nebo zelenou papriku.
Ještě k receptu.Mě se moc líbí,že je salát vyfocený nepromíchaný.Vypadá tím zajimavěji a hlavně jde poznat složení.???
Ale zase to má jednu nevýhodu – když to promíchám, nandám na 10 různých talířů, a hned mám 10 různých receptů pro Bramboračku, sakra, to by to přibývalo….???
Já se přiznám,že papriky semínek zbavuji velmi nedokonale (nevadi mi) a rajčata zásadně neloupu do žádného receptu.Neloupu ani nové brambory ani jablka do štrůdlu.
Jablka taky většinou nechávám se slupkou, jen když jsou to „koženáče“ tak loupu.
Rajčata také neloupu , a u jablek do štrúdlu jen vykrojím jádřinec, (jablka na čtvrtky, nebo na polovinu) rozkrojeným přiložím ke struhaldlu a zůstane mi v ruce šuplupka – není tak velký odpad.
Salátek je krásně naservírovaný a bude moc dobrý. Jedla bych ho určitě k obědu. Papriky mám moc ráda, ale poslední dobou je nemůžu jíst odpoledne, stejně tak rajčata. Ta slupka mi nedělá dobře, zato čínské zelí, ledový salát mi nedělá nic, no jo, holt už to není jako dřív. Jinak všechny saláty si zakládám a postupně zkouším – už je jich pěkná řádka a nemůžu říct že by mi některý nechutnal. Až budou čerstvá rajčátka, tak začnou rajčátkové, už se těším. Děkuji. 🙂
Pro Úsměvku.Na sladkou rýži nanajdeš na pinterestu v angličtině receptů mraky.?
A tu rýži s cukrem …… mám trochu rychlejší krok, tak můžu max. tu rýži a rohlíky. A už mi to nechutná.
Všem děkuji za recepísky ?
Přidej si vařenou mrkev v minerálce. Tak léčím zrychlený krok já a dělala jsem to i u svých dětí, když měly řídký případ s hustým běháním. A jinak právě na cukr bych byla opatrná – všechno sladké podporuje bakterie, pokud by to bylo bateriálního původu, tak je cukr hodně nebezpečný.
No jasně, mrkev, na tu jsem ani nevzdechla. Díky, uvařím si jí k obědu, bude změna.
A ten cukr, něco do sebe dostat musím, tak jsem si sladila rýži hnědým cukrem.
Nojo ten cukr je asi bubě.Mě pomáhá lžička nastrouhaného muškátového oříšku zapít vodou.ALE je mírně jedovatý ve většim množství tak bacha.
Piju čaj z maliníku, jím mražené borůvky a sušené švestky, rýži, tvrdé rohlíky. Zazdila jsem to černým uhlím, tak snad to bude dobré …..
Ten oříšek bych asi nedala. Děkuji za radu ?
Vař rýži hódně dlouho ve větším množství vody, aby bylo hodně „šlemu“. Mrkef je dobrá rada, a lékařka mých dětí radila banán. ?Pomohl..
Úsměvko, a kdyby nezabrala ani jedna rada, tak už pak jedině zbývám lucerna s červeným světlem. Ta zastaví i rychlík! 🙂 Promiň, to se jen ozvala bývalá výpravčí, ale soucítím s tebou, vím, co to je, když i kvapík je příliš pomalý. 🙂 🙂
Boženko, dobře Ty ????
Holky, všem moc děkuji, dnes už je to dobrý.