2 kuřecí čtvrtky
4 PL medu
2 PL sojové omáčky
2 PL worchestru
chilli
sůl
Kuřecí čtvrtky omyjeme, dáme do pekáče a mírně posolíme. Med zahřeme tak, aby tekl a smícháme se sojovou omáčkou a worchestrem. Přidáme chilli a polijeme čtvrtky. Do pekáčku nalijeme vodu, aby byly čtvrtky asi do půlky ponořené, přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Průběžně kontrolujeme a poléváme šťávou. Když dostanou tu správnou ,,křupavou“ barvu, otočíme a postup opakujeme. Potom, když už máme obě strany pěkně barevné, odklopíme a necháme kůžičku dopéct. Nezapomeneme opět polévat. Pokud nám šťáva nestačí dolijeme trochu vody. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Recept mi poslal: Petr Zeman
Moc se mi to líbí.A vypadá to že v jednoduchosti je krása.Takové kuře se obejde i bez haldy bylinek a koření a věřím,že je vynikající.
Ano, v jednoduchosti je ta pravá krása kuchyně, ale tady pozor na chili – Petr ho dává množství více než malé a opravdu je to kuře pro plechová ústa.A nebo mít po ruce hasící přístroj patřičné velikosti.
V receptu není psané množství chilli tak asi každý podle své plechovosti aneb co snese.???
Hezkýýýýý ???
Jako takto, určitě tam nehodím chilli, páč nemám plechovku ?, ale i bez něj to bude určo dobrý. Med udělá krásnou kůrčičku, stejně jako v majdě na žebra
Jen hned podle fotky jsem věděla, že to je od chlapa ….. porce brkaše je opravdu chlapská. ?
To se dá natrénovat.A je to zdravé.Trénuj po troškách a brzo si pochurnáš i na ostřejšim jídle.
To jsem poznala s tvým kimci, přestože já a chillies kamarádi, tak to mi vystřelilo bombu do nosu. Ale už to umím, už jsme denodenni kámoši . Tohle kuratko je sama chuť, mňam doměkka stehynko
A to já tam trošičku papričky pokrájím, ale nějak víc nemůžu. A na stará kolena si fááááákt zvykat nemíním. I když …. nedávno jsem četla, jak je to zdravé, ale ….
Představa, že sedím u jídla, za krkem ručník namočený v ledové vodě, nohy v lavoru s ledovou vodou a potím se jako blbec, tak si to raději odpustím ???
Kuřátko je krásně upečené, jen se mi sbíhají sliny. Mám ráda pikantnost, takže vyzkouším. 🙂