1 lžíce másla
200 g krevet
3 stroužky česneku
1 lžička nasekané petržele
1/2 lžíce citrónové šťávy
sůl
Necháme rozpustit máslo, přidáme krevety a česnek a smažíme asi 5 minut, dokud krevety nezrůžoví. Poté přidáme petrželku, trochu citr. šťávy a sůl. Zamícháme a přestaneme smažit.
V originál receptu je jako příloha bílé pečivo, my jsme zkusili podávat s rýží.
Pozn: měla jsem krevetky již uvařené, příprava byla rychlejší.
Podle Malé mořské kuchařky vařila: Jana Macůrková
Ty jsi smažila uvařené krevety? Nebyla z toho suchá guma?
Já nemám s krevetama zrovna moc zkušeností ale když koupí vaŕené jsou asi zmrazené tak je přece musí nějak doupravit.Tak je osmahne.Já tyto kupuji a dávám do kimči pouz rozmrzlé ale ty projdou ještě kvašením.Mě se to líbí.
no,já mám zafixováno,jak Karolína vždy hlásala, že se smažej jen syrové,že ty vařené a předvařené,jsou pro úpravy za studena ….
Poněkud jsi nedočetla, ale pokud krevetky připravuješ ze zmrazených, je nutné je smažit (osmahnout) maximálně do 5 minut, potom jsou tuhé. Vzhledem k tomu, že je dávám na pánev zmrzlé, tak minimálně polovina z těch 5 minut padne na rozmražení a jen malá část na osmahnutí a tudíž ohřátí. Promiň, ale zmrzlé mi opravdu nechutnají.
promiň, zmrzlé se nechají rozmrznout a používají se za studena…do krevetových kokteilů, předkrmů, jako přísady do zeleninových salátů, na sushi nebo na ozdobu kanapek atd….
nikde nepíšu,že bys je měla jíst zmrzlé….
Bohužel, mně ty studené opravdu nechutnají, takže jsem se je naučila jen lehce opéct do 5 minut a to nejsou gumové ani omylem. Zkus a uvidíš.
No, jednou jsem si koupila male, ruzove a mrazene krevety, nechala rozmrazit,
dala na maslo a chvilku opekala, opeprila, osolila a za staleho michani vyhodila.
Asi jsem to neumela pripravit, ale nechutnalo mi to. Od te doby jsem to ne – zkusila…
Krevetkám je nutné dát nějakou chuť, to dá ten česnek, nebo jiné pro ně vhodné koření. Já si to také nejprvě nedokíázala představit, ale dělala jsem s nmi již několik receptů (Rýže Jambalaya, krevetky na kari, na česneku…) a jsou opravdu dobré.
Prominte, ze pořad zmiňují to kimci, ale tím se opravdu denně kompotovou miskou krmim a když narazím na krevetku, wow ?
To jsem ráda, že ti to chuná.já to taky ráda a ty krevetky jsou žůžo.
Tak holky, tyto potfory nemuseje, tož dnes (po dlouhé době?) opět čerstvý chleba, máslo, vajcata áááááá pažitka ?
Tím ale netvrdím, že je recepísek špatný, vážně. Jen ho nebudu zkoušet …. od té doby, co pohnula chobotnice chapadlem na mojem talíři, tak hodně přemýšlím, kterou potforu sežpapám ….. a že už je to ročků, to se ta země ještě zovala Jugoška ???