½ hrnku krup
½ hrnku pohanky
½ hrnku cizrny
½ hrnku čočky
konzerva fazolí 2 barev
½ malé konzervy hrášku
½ malé konzervy kukuřice
sůl, sádlo se škvarky
cibule
Kroupy, pohanku, čočku a cizrnu (namočenou ve vlažné vodě přes noc) uvařit každé zvlášť do měkka.
Přidat sterilovaný hrášek, fazole (dobrá je směs dvou druhů z Lidlu) a kukuřici.
Lze přidat nadrobno nakrájenou šunku a sterilované žampiony.
Všechno promíchat se solí a trochou oleje nebo rozpuštěného sádla.
Cibulku nakrájet na půlkolečka, která se rozpadnou na nudličky, zpěnit na sádle.
Pozn: lze podávat jako teplé s cibulkou a uzeným masem a okurkou, nebo jen na studeno jako salát s kouskem tmavého pečiva. A ačkoliv tenhle experiment vypadá děsně, je velice dobrý.
Experimentovala a zbytečky luštěnin a krup zpracovala: Jana Macůrková
Jé, to je perfektní recepísek, moc se mi líbí a věřím, že bude dobrý. Jen doufám, že pak neproletím oknem. Dnes jsem umývala veliké okno a bolí mi záda, snad dopadnu na všechny čtyři. Poslední dobou jsem si oblíbila fazole s cizrnou v plechovce /Albert/, Používám ji do fazolové polévky. A ta směs z Lidlu je hrách+fazole?
Tento „Tanec“ určitě vyzkouším, miluji všechny luštěniny, jen pohanku jsem ještě nevyzkoušela, ale ve špajzu ji mám. Děkuji za experiment. 🙂
Ta konterva z Lídlu jsou fazole bílá + červená. Ale vařené tak, aby byly každá skutečně jiné barvy.
Chodím do Lidlu často, ale konzervy jsem si nevšimla. Děkuji. 🙂
Jèzusku, to je dobrý nápad – ja doteď jen kočičí svatbu – ale tohle může být moc dobré, i bez šunky a ampliónů….??
Výhrad si na tuto večeři nějaký delší čas , než to všechno pokoušes a nezapomeň, ze te čeká JISKRIVA noc ✨✨✨
To se pleteš – takové radosti jsou mi odepřeny – můžu luštěniny s čerstvým chlebem – a nic!
Je to krásně barevné,ale všechno pro mě nadýmací.Dát
si k tomu ještě kysané zelí a pak bych mohla plnit zapalovače
Přesně, mám to i po syrové paprice nebo kedlubně, po tomto bych naplnila vzducholoď nebo horkovzdušný balón ???
????????