1,5 l mléka
1,5 l borůvek
4 vanilkové pudinky
2 lžíce másla
1 cukrářské piškoty (velké balení)
3 lžíce cukru
želatina – podle návodu
Nádobu na dezert vyložíme piškoty na střední výšku – vznikne tak základ asi 2,5 cm vysoký.
Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý krém, do kterého ještě za tepla vmícháme rozmixovaný půllitr borůvek a dvě lžíce másla. Druhá možnost je použít borůvkový pudink, který ale tady asi neseženete, já si ho vozím z Německa.
Po vychladnutí nasypeme na krém zbývající litr borůvek a pokropíme připravenou želatinou, tak, aby borůvky vykukovaly ven.
Můžeme dozdobit šlehačkou, ale není nutné.
Vychlazenou pochoutku připravila v horkém létě: Jana Macůrková
Jani, bramburky z trhu už bublaji, jakož i fazolky na smetaně s koprem. Už se nemůžu dočkat ???. Desert je super, nevím proč jsem koupila hnědé piškoty a stále je tu mám, příští týden přijedou děti na cely víkend, tak mám borůvkovou inspiraci
Kousek by se ke kafíčku hodil?
…Mattoni už není…..????
4 pudinky v 1,5 l mleka? To se nemuze provarit, ne?
Doby, kdy na 1 l stačily dva pudinky, jsou bohužel už pryč. Když chci, aby to bylo opravdu hustý, tak je potřeba o třetinu zvýšit dávku, takže na 1,5 l mléka opravdu 4 a ne tři pudinky.
Verim ti…
Věř, já taky dávám, už není pudink co býval.
Tahle vaše diskuse mi připomněla takový ten tuhý puding ze školní jídelny nebo tábora nebo nevím už, kde jsem to jako děcko dostala a byl přelity nějakým sirupem, bylo to dobre. Teď jste mi to vylovily z paměti
Dodneska je to asi nejjednodušší a nejlepší svačinka, když přijedou miláčkové. A já ještě navrch dávám kopeček marmelády. A mizí to v nich jak Němci v krytu.
Moc dobrý je čokoládový puding v miskach, nahoru po vychladnutí šlehačku a trosku boruvkoveho kompotu. Ta kombinace je mňam ???
A já brusinkový kompot. To je dobrota.
Na smetanový pudink šlehajdu a pár malin – taky není k zahození…?
Ta slehajda tam … ze ? A maliny ?
Vanilkovy puding a zamichat cerstvy rybiz. Nic lepsiho neni 😉
Když chci tuhý pudink např. do máslového krému (u nás ten vyloženě máslový neletí), tak dávám o trošičku víc než 1/4 l mléka na jeden pytlík pudinku. A je tak akorát.
Dezert by byl dobrý do skleniček, pěkně každému samostatnou nádobu. Ale musí to být dobře hutné, to by možná stačilo jen do nějaké malé nádobky.
Babiččiny zápisky V aneb, jak by se nejraději v p…. viděla ….?
Byli jsme v obchodě a tam hodně, ale opravdu hodně silná paní. Jak jsem viděla, že to hubené děťátko zaměřilo zrak, tak jsem věděla, že bude zle. Ale nebyla jsem dostatečně rychlá, abych ho stihla umravnit, páč zaměřilo zrak a už mluvilo:
„No a co až budeme nahoře, to teprve budou panorámata! Celá Helenka.“
Paní to asi došlo, páč hodila tak zlý pohled, ale ani se jí nedivím. Raději jsem toho prcka vzala a šla jí z cesty.
??? Asi budete muset pečlivěji vybírat filmy… Vás těma hláškama tak pěkně uzemňuje ? Minule děda Komárek, co bude příště? ?
Tak ještě mohou přijít pribiňáky z Ať žijí duchové
„Na mě se můžeš spolehnout!“ z Jak vytrhnout velrybě stoličku
„Dostaneš špičičku špíčku, na žužlání.” z Pod Jezevčí skálou
Toho by bylo, vím já, co kdy a kde použije? ?
???