(1318) Špagety ze špagetové dýně

1 velká špagetová dýně
voda
sůl

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a položíme na plech nebo pekáč. Podlijeme vodou a dáme do trouby péct asi na 1 hodinu.

Necháme vychladnout. Pomocí trojzubé (nejlépe) vidličky vnitřek dýně uvolníme – táhneme po celé délce dýně – tak se nám vytvoří právě ony zmíněné špagety.
Pokud je pouze osolíme, můžeme je použít jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.
Další možnou úpravou je např. použití špaget do nákypu.

Dýně z vlastní sklizně zpracovávala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1318) Špagety ze špagetové dýně

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani, marně tady přemýšlím, proč jsi jí vařila …. já jí rozpůlím, vydlabu semena a nechám pomalu péct.
    Možná to má nějaký důvod, ale netuším ….. protože i tak lze použít špagety do dalších jídel.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..