1 velká špagetová dýně
voda
sůl
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a položíme na plech nebo pekáč. Podlijeme vodou a dáme do trouby péct asi na 1 hodinu.
Necháme vychladnout. Pomocí trojzubé (nejlépe) vidličky vnitřek dýně uvolníme – táhneme po celé délce dýně – tak se nám vytvoří právě ony zmíněné špagety.
Pokud je pouze osolíme, můžeme je použít jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.
Další možnou úpravou je např. použití špaget do nákypu.
Dýně z vlastní sklizně zpracovávala: Jana Macůrková
Jani, marně tady přemýšlím, proč jsi jí vařila …. já jí rozpůlím, vydlabu semena a nechám pomalu péct.
Možná to má nějaký důvod, ale netuším ….. protože i tak lze použít špagety do dalších jídel.
Já ji také peču, ale podlévám vodou, aby se mi nepřipekla k pekáči.