Porce lososa
máslo
sůl
nové brambory
ledový salát
cukr, ocet, sůl
bylinky na ozdobení
Porce lososa očistíme od šupin, omyjeme a nasolíme. Necháme asi 15 minut ležet.
Mezitím na pánvičce rozpustíme máslo, na které porce lososa položíme. Pečeme asi 15 minut po jedné a 15 minut po druhé straně.
Podáváme s novými bramborami, ledovým salátem, který jsme ochutili octovou zálivkou
a ozdobíme bylinkami (oregano).
Chuť lososa si vychutnala: Jana Macůrková
Cože?15 minut po každé straně? To je překlep, ne?
Na mírně vyhřáté pánvi opravdu 15 minut, maso je krásně šťavnaté. Je to podobně jako pomalé pečení v troubě. Lehce jsem překryla alobalem a nechala chvíli spíš dusit ve vlastné šťávě než péct.
Taky jsem se lekla. To už do mrtva ;-).
Já dělám lososa na pánvi podle toho, jak se mu mění barva. Nemám ji moc rozehřátou, ale hotový je tak za 7 min komplet.
Dusit ho mne ještě nenapadlo.
A mám chuť na lososa ??
Dala bych si lososa hned. Taky ho dělám jen tak jednoduše, mám ráda chuť ryby.
Losos je výborná ryba, ale 30 minut je opravdu hodně. Já ho proženu po pánvi dohromady max. 8 minut, a to už to musí být hodně vysoký kus.
Ale každému chutná něco jiného ….. nové bramborky jsou výborné, už se na ně těším, budou zítra.