80 dkg krkovice,
20 dkg dobrého špeku
3 velké cibule
trochu sádla,
koření Country – maso pěkně obalit
Z krkovice nakrájet 4 silnější plátky, protáhnout špekem a posypat Country kořením, a nechat odležet .
V kastrolu rozškvařit špek na jemno krájený, opéct cibuli na půlkolečka krájenou, pěkně do zlatova. Na základu opéct maso z obou stran, trochu osolit (opatrně – koření je slané) a podlít vývarem. Dusit do měkka, poté maso vyndat na teplý talíř a šťávu zahustit trochou tmavé jíšky nebo solamylem.
Jako příloha se hodí bramborový knedlík nebo rýže.
Krkovičku podle své fantazie upravila a recept poslala: Helenka Vojtová
Helenko to je moc pěkné.Jenomže teď momentálně mě mrzí že jsem sem lezla.je spousta hodin a já dostala hlad jak jsem to uviděla.tak to jdu zaspat.
A já čekala, že napíšeš – jdu se nacpat…
Holky, ja nevim: „sůl 30%, látka zvýrazňující chuť a vůni: glutamát sodný (E621), hořčice, černý pepř, římský kmín, paprika sladká, koriandr, česnek, cibule, oregano, chilli, paprikový výtažek“
Jako jo, recept dobrej…ale nešlo by to umícha doma bez těch éček?
Já to koření vůbec neznám a tudíž nepoužívám. Ale ta směs mi připadá strašně překombinovaná, toho koření je strašně moc druhů, za mě tedy také ne.
Mně to koření nepřipadá vůbec překombinované, ubrala bych snad jen římský kmín a glutamát. My toto koření používáme rádi.
Napadlo mě se někoho zeptat, co je country koření, protože u nás doma směsky nejsou. Takže děkuju. Je zcela jasno, že my budeme míchat. Ve směsce není nic, co doma nemáme, vyjma paprikového výtažku. Ten nechám jednoduše vzniknout tak, že k cibuli do základu posekám jednu papriku.
A ten recept vypadá hodnožravě. Já ho zkusím – my totiž římský kmín můzeme všichni. 🙂 A čuníky s rýží jíme taky rády.
My jsme to country koření vždy kupovali od soukromého prodejce, který stával před Kauflandem. Nyní už tam nestává, mně koření dochází a nevím, kde ho sehnat. Ale když to tak čtu, tak mám i já všechny suroviny doma, včetně kuliček koriandru.
Občas se stane, že tihle soukromí prodejci jsou na nejrůznějších trzích a výstavách. Já jednou takhle něco sháněla a koupila jsem to na Zemi živitelce v Budějicích, bohužel další rok ani ťuk, to na mne všichni koukali jak na zjev, co že to vlastně chci.
Helenko, recept bude chutnat velmi dobře, určitě ho brzy udělám.