několik zbylých okurek od nakládání
nebo jedna salátovka
1 mladá cuketka
1 lžička octa
1 lžička cukru
špetka soli
2 lžíce bílého jogurtu
Okurky a cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém stuhadle.
Přidáme cukr, ocet, sůl a jogurt a dáme do ledničky dobře vychladit.
Ke grilovanému masíčku v horkých letních dnech jako když najdete….
Připravila: Jana Macůrková
Místo jogurtu zakysanku, a trochou pepře taky nic nezkazím.
Samozřejmě, dávám, co mám zrovna po ruce. Někdy jogurt, někdy zakysanku, občas i trochu majolky.
Já bych taky radši zakysanku a bez octa.Ale tam jde hlavně o tu cuketu jestli jsem to správně pochopila.Taky jí dávám do salátů.A chutná mi i syrová.
Mi taky, já jsem úplný cuketovy maniak. Vím, ze mi sul škodí, ale taková mladá cuketa na kolečka se soli je moc fajn a další a další varianty cukety ( lilek neumím, aby mi chutnal)
Nakrájeje ho, posol, nech chvíli vypotit a obal v trojobalu jako řízek. A k tomu bílý jogurt s rozmixovaným česnekem.
Já vím, ale cuketa můj oblíbenec a lilos brekeke
Výborný salátek, ať je tam jogurt, zakysanka, nebo jen tak bez ničeho do horkých letních dnů, co je lepšího. 🙂