(1349) Rybí polévka s krevetkami

rybí filé nebo filety,
nebo třeba cejny
šalotka, kurkuma
chilli paprička, krevetky
římský kmín
garam masala, rybí omáčka
sušený česnek

Na oleji osmahneme šalotku a chilli papričku, přidáme ryby, opečeme, přidáme římský kmín, kurkumu, koření garam masala, PL rybí omáčky a trochu sušeného česneku. Až začne vonět, zalijeme vařící vodou. Uvaříme do měkka, trvá to asi 15 minut. Když použijeme celé ryby polévku přecedíme, když filety rozmixujeme.  Z cedníku  obereme  uvařené  maso, dáme  do  polévky a taky rozmixujeme. Ve  troše studené vody rozmícháme lžičku škrobu a vlijeme do vařící polévky na zahuštění. Chvilku povaříme, tak 3 min. Přisolíme podle chuti.

Krevety opečeme na pánvi a celý obsah pánve vsypeme do polévky, při focení se ty mrchy všechny potopily.

Servírujeme s najemno nakrájenou chilli papričkou a posypeme koriandrem. Když nemáme koriandr, nastoupí nať jarní cibulky nebo petrtelka podle chuti každého

Recept poslala: Odetka77 a já se omlouvám za pozdní zařazení.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1349) Rybí polévka s krevetkami

  1. jarybarka napsal:

    Já polívkožrout moc děkuji Odetce za tuhle nádheru.Moc se mi líbí a brzo zkusím

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    To bych ochutnala, ale doma mi ryby nezpapaji, takze mam smulu 🙁

    • jarybarka napsal:

      A nebo mají smůlu oni.Uvař si jen pro sebe.Já tak dělám často.

    • Vera M. napsal:

      Ani ryby, ani římský kmín ?. Jinak když jsem viděla : rybí polevka, tak jsem úplně zajasala ? no tak se vrátím ke svému mňam mňam segedinu, římský kmín a garam masala nepapaje. Cetla jsem, ze kdo nedokáže pozřít koriandr, ten má nějaké přehazene geny. A je to určitě tak. Nesnim ani lísteček ( to samé římský a garam masala). Tak nám to, holky, odpustte, co tohle neumíme sníst. Kolegyně z práce, jakož i kamarádka jedí PHO a samovolně : mňam ?. Já nemůžu ani pricichnout už. Ochutnavani už jsem dávno vzdala. I jedna paní v Masterchefu to tak měla. Není nám dáno. Tato pochoutka mi zůstane tajemstvím ?

  3. kveta.batkova napsal:

    Souhlas, taky nepozřu římský kmín ani garam masalu. Ale jinak rybí polévku v jiném podání mám moc ráda.

  4. Imelda napsal:

    Polévka může být moc dobrá, vyzkouším ji. Občas vaříme jídla s tímto kořením, římský kmín nemám, ale on už je obsažen v garam masale, jak kdysi psal na PŽ černý rybíz. Přidala bych tam ještě mletý koriandr, ten používám běžně, ale ten čerstvý, taky nemůžu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..