hlavy pevnějších hub
cibule
bobkový list
nové koření
černý pepř celý
sůl
olej
černý pepř mletý
Houby ( já měla pevné klouzky asi 5 – 7 cm v průměru) očistíme a asi 5 – 8 minut povaříme ve slané vodě s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Po scezení necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smícháme s trochou soli, olejem a houbami. Přidáme asi půl lžičky mletého pepře.
V ledničce necháme 2 – 3 dny uležet.
Podáváme k pivu nebo vínu.
Pozn: v receptu bylo uvedeno na 1 kg hub 8 dg soli. Je lepší postupně přisolovat, stejně tak postupně přidat podle chuti mletý pepř.
Netradiční recept vyzkoušela: Jana Macůrková
A jak dlouho to vydrží….tím myslím,když to nikdo nespapa?
Počítám tak týden v chladu v ledničce, ale myslím že k vínu nebo pivku to tak dlouho opravdu nevydrží
Tak to určitě vyzkousim ??
Recept číslo 359 z roku 2017
Janičko, vítám Tě. 🙂
Toto je určitě veliká dobrota, jen mít ty houby. 🙂
Ahoj Jani??
Selhalo vyhledávání – nenašlo matjes, ale snad ti to nevadí. Každopádně rušit to nebudu.
Ahoj, Jani?. Zrovna mám hriby, tak opravdu udělám ?. Nastuduju poradně recepice, ať to mám dobre.
Ahoj Jani! Takový hezký qítečko, měla by ses ukázat častěji..?
Ahoj Jani, vítám tě.
„59“, jsme rádi, že jsi opět tady!!!
Ahoj děvčata, děkuji za milé přivítání, ale návrat se nekoná, dál zase budu jen zpovzdálí číst. Tady jsem si pouze dovolila upozornit na duplicitu receptů. Přeju Vám všem krásný zbytek léta
Nikdo tě nevyhazuje, to sama dobře víš, jinak jsi tu duplicitu mohla napsat přímo mně a nedělat z toho vědu.
Jani, my to nebereme jako vědu, víme, že toho máš moc, a v tom množství se ledacos přehlídne. Naopak, mě by těšilo, že to někdo sleduje tak pilně a zodpovědně!
Hezkou neděli…
Tobe, Jani, taky a uzij si prichazejici podzim…
Pro 59….