(1372) Buchtičky z květáku VZK 127

květák
2 vejce
250 ml mléka
strouhanka podle potřeby
petrželka
Očištěný květák uvaříme do poloměkka, rozebereme na růžičky, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Vmícháme vejce, mléko, koření, pokrájenou petrtelku a tolik strouhanky, aby vznikla hustší vláčná hmota. Lžící z ní vykrajujeme malé buchtičky, klademe je do tukem vymazané zapékací misky a omastíme je na povrchu i po stranách jako buchty. Pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Další koření dle chuti a uvážení ….

Do komentářů připsala: Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

32 komentářů: (1372) Buchtičky z květáku VZK 127

  1. Vera M. napsal:

    Helenko, prosím, jakým tukem mazes a jaké kořeni davas ? Já to vidím na drceny kmín a ? Díky moc

  2. lakysa22 napsal:

    Já dělám ze zbytku vařeného květáku smažené placičky – od té doby, co to ochutnali, pro mně moc nezbývà. Tak to zkusím v té troubě, nebudu muset u toho stát a nespotřebuje se tolik tuku.

  3. jarybarka napsal:

    Já na květák poslední dobou, nevim proč,zapoměla.Napravím to.Dnes uzená polevka s rýži a bramborem.AČesnekem a zeleninou a pepŕem a majoránkou…

  4. lakysa22 napsal:

    U nás tak vařila babička, a nepřišlo mi to divné…
    Jojo, každý máme brekeke na něco jiného…?
    Já můžu mlíko pořád, někdy dokonce i furt…?? ale do čaje néé, a vím, že si ho dává dost lidí..?

  5. BOYE napsal:

    Květák u nás joo! Placky v mnoha variantách, ale buchty ještě nikdy. Tak na to dojde při prvním karfiolu. Po plackových zkušenostech ho nebudu vařit, ale nastrouhám. Uvidíme. Třeba pak pokorně povařím.

  6. Jiřina napsal:

    Jé, dneska je to květák. O buchtičkách jsem neslyšela, ale proč ne. U nás k obědu klasicky smažený, brambory a rajčatový salát a hábová polévka.

  7. IvaC napsal:

    Nikdy jsem tento nazev neslysela, ale divala jsem se a ono je to pokazde jinak..
    Muzete upresnit tu vasi verzi? dekuji.

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak „buchtičku“ má moje kouzelná vnučka (ona JÍ tak říká) ?
    Květák myluju na fšecky způsoby, jen mozeček nedávám, ale to je můj problém. U nás nejvíc letí různě dochucené smažené placky z předvařeného květáku.
    Toto zkusím, jen tomu budu muset říkat jinak, např. bóóóóbik či knééééédlik či houstička ???

  9. kvetula.v napsal:

    Různě ochucený, pečený květák dělávám z dovozového – ten nám klasicky v trojobalu prostě nechutná. Květákové buchtičky jsem si z komentů uložila, trhovec už dobrý květák nevozí, tak snad i na „pekáč květákových buchet“ dojde. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..