(1377) Vepřové na fazolkách VPŽ – Kuch1

… já mám nejraději vepřové na fazolkách – na oleji orestuji vepřové plecko pokrájené na kostky (nemusí ho být moc), přidám celý a drcený kmín, sůl, pokrájenou cibuli, chvíli ještě restuji, zasypu sladkou mletou paprikou, zaliji horkou vodou (ochutnám) a nechám dusit do měkka (lze vařit i v tlakovém hrnci) …
A když je maso měkké, tak přidám pokrájené fazolové lusky (většinou mám mražené) a chvíli povařím, pak zahustím hl. nebo pohr. moukou rozmíchanou ve studené vodě ( zahustím o trochu více -než chci, aby pak bylo), nakonec zaliji smetanou ke šlehání a jen přivedu trochu k varu a dále již neprovářím … podáváme s oloupanýma bramborama uvařenýma ve slupce … místo fazolek se můžou dát pokrájené čerstvé červené papriky (chutné jsou i nakládané papriky) … také jsem dala obojí – fazolky a sladké červené kozí rohy – bylo to pěkně barevné … kdo rád, může přidat i mletou pálivou papriku

Recept uvedený v Kuchatce1 jsem ponechala bez úprav. VPŽ – Vyzobáno z komentářů na Pro ženy – vybrala Devětapadesátka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (1377) Vepřové na fazolkách VPŽ – Kuch1

  1. Jana Macůrková napsal:

    Jak vidíte, budou se tu objevovat i recepty, které byly uveřejněny na Pro Ženy. Protože neznám jejich autorky, budu ráda, když se některá z vás pozná a prozradí, že to byla právě ona, která ten který recept do komentářů připsala.

  2. adela.adale napsal:

    My máme nejraději klasické fazolky na smetaně a k nim nahoru „červenou omáčku“:
    na trochu oleje či sádla cibulka nadrobno lehce dozlatova, přidat nakrájené špekáčky či gothaj, osmahnout a zpěnit sladkou červenou papriku. Lehce polít vodou, dochutit (sůl, pepř) a krátce povařit. Jde to i z masa (jakéhokoliv), kdo nemá rád uzeninu.
    Ale ani výše uvedený recept marně nevypadá…

  3. Jiřina napsal:

    To je ale krásný bůček a co se týká receptu, určitě stojí za vyzkoušení. Fazolky máme rádi jen tak, i na smetaně. Takto s masem určitě udělám. Ale pořád se dívám na ten krásný bůček … 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..