… já mám nejraději vepřové na fazolkách – na oleji orestuji vepřové plecko pokrájené na kostky (nemusí ho být moc), přidám celý a drcený kmín, sůl, pokrájenou cibuli, chvíli ještě restuji, zasypu sladkou mletou paprikou, zaliji horkou vodou (ochutnám) a nechám dusit do měkka (lze vařit i v tlakovém hrnci) …
A když je maso měkké, tak přidám pokrájené fazolové lusky (většinou mám mražené) a chvíli povařím, pak zahustím hl. nebo pohr. moukou rozmíchanou ve studené vodě ( zahustím o trochu více -než chci, aby pak bylo), nakonec zaliji smetanou ke šlehání a jen přivedu trochu k varu a dále již neprovářím … podáváme s oloupanýma bramborama uvařenýma ve slupce … místo fazolek se můžou dát pokrájené čerstvé červené papriky (chutné jsou i nakládané papriky) … také jsem dala obojí – fazolky a sladké červené kozí rohy – bylo to pěkně barevné … kdo rád, může přidat i mletou pálivou papriku
Recept uvedený v Kuchatce1 jsem ponechala bez úprav. VPŽ – Vyzobáno z komentářů na Pro ženy – vybrala Devětapadesátka.
Jak vidíte, budou se tu objevovat i recepty, které byly uveřejněny na Pro Ženy. Protože neznám jejich autorky, budu ráda, když se některá z vás pozná a prozradí, že to byla právě ona, která ten který recept do komentářů připsala.
My máme nejraději klasické fazolky na smetaně a k nim nahoru „červenou omáčku“:
na trochu oleje či sádla cibulka nadrobno lehce dozlatova, přidat nakrájené špekáčky či gothaj, osmahnout a zpěnit sladkou červenou papriku. Lehce polít vodou, dochutit (sůl, pepř) a krátce povařit. Jde to i z masa (jakéhokoliv), kdo nemá rád uzeninu.
Ale ani výše uvedený recept marně nevypadá…
Jéminkote teď jsem měla vepřové v kedlubnách a čtu ty tvoje fazolky a dala bych si ještě jeden chod.
To víš, že jo a za chvilku budeme čelit žalobě s tím, že : Bramboračka vede k obezitě…. Už vidím ty titulky v bulváru…
Dyť je to samá zdavá zelenina.Kedlubny fazolky…
Já poslední dobou ujíždím na Tvém ledovém salátu s jogurtem, fakt dobrota 🙂 … jak to píšu, tak slintám a jdu si udělat… v L…u mají tento týden za cca 10,-
Taky to dělám s kedlubnami, fazolky by mne nenapadly, těch mám plný mrazák, díky za nápad.
To je ale krásný bůček a co se týká receptu, určitě stojí za vyzkoušení. Fazolky máme rádi jen tak, i na smetaně. Takto s masem určitě udělám. Ale pořád se dívám na ten krásný bůček … 🙂
Jo, Jiřinko, to je bůček Adidas – čím víc proužek, tím víc adidas….
Na mne jich je trochu moc 🙂
Decka, nejlepší Buček dělala moje Mamka. Na spoustě cibule ve velkém pekaci v troubě na proužky nakrajeny. Sul, kmín a cesnek a vypeceny dokrupava – docervena. Teda to tučne, masicko bylo měkké. Tohle bylo u nás často, u řezníka stejne nic jiného neměli. Ale bylo to dobre, i jen tak s brambory a salátem nebo zelickem… také to tehdaaa bolo. ( a je to jiny recept )
Ale, Helenko, je úplně akorát. 🙂