(144) Obložená mísa

Tohle je spíš pro oči –

2 druhy sýrů – Gouda a Hermelín,
2 druhy salámu – Herkules, a ten druhý nevím, ale líbil se mi, že je se sýrovým lemem
Okurka, malá kokteilová rajčátka
místo rajčátek dávám i křepečí vajíčka.

Krájeno na vlnkovacím struhadle.Autorka receptu:Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (144) Obložená mísa

  1. BOYE napsal:

    Co oko nevidí…
    Jenže oko vidí a útroby se svíjejí v chtíči…
    Momentálně považuju tenhle obrázek za zločin proti lidskosti!
    Přeju vám všem pěkný víkend 🙂

  2. Ivana P. napsal:

    Zajímalo by někoho i testování instantních zkratek pro případ nouze?( Návštěva a nic doma,moc horko na vaření,atd.). Zkouším Crema tiramisu od Dr. oetkera. Ale zas se bojím,že mě mistni kuchařky neumlatily vařečkou 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Vůbec se neboj, výsledek vyfoť a pošli. Myslím, že spousta z nás musí tohle občas použít a já se ti klidně přiznám, že bych to i ráda vyzkoušela, ale nemám odvahu.

      • BOYE napsal:

        Jednu zkratku používám velmi cíleně: Creme olé od Dr. O.. Ale ne jako puding. Rozmíchávám to v jogurtu. Naše děti tomu říkají teplá zmrzlina. Míchám to do jakkoli tučného a lze tím mazat i dorty (tak jsem to začala používat, protože jedno z dětí nesnáší „takový ty krémy, co do toho mažou normální matky“)… Jíme samotné, s ovocem v jakékoli úpravě…
        Jinak doma mám jen instantní kafe pro některé návštěvy, instantní kakao pro ty, co jsou líní vařit dobré a instantní droždí, protože nezapadne v lednici. A taky (je-li v akci) kupuju instantní dětské nemléčné kaše. Holky je milujou, přestože věkem je to mimo, a taky se s nima dá leccos sladkého přechodně zahustit – to když přijde kuchařský den blbec a návštěva ve stejný čas.

        • Jana Macůrková napsal:

          Já jse používala od Otkera pudinky za studena, zejména ten karamelový byl vynikající. A to druhé už nevím, jak se jmenovalo, ale byla to náplň do dortů – tuším že Kremix.
          Ten byl vanilkový, punčový a kakaový. Bohužel, co bylo dobrého, to se přestalo dělat… Asi to bylo příliš levné.

          • Ivana P. napsal:

            Viděla jsem v krámu něco,co se jmenuje Vanilmix na přípravu krémů….třeba to zas dělají

          • BOYE napsal:

            S mojí mámou občas se slzou v oku vzpomínáme na Kremku. Máma z ní dělala dortové krémy a když zmizela z pultů, už nikdy to nebyl ten „správnej“ dort. Přešla tehdy na Kremix, dobrý to bylo, ale jiný (a levný, proto to zmizlo – přesně, jak píšeš). A ty původní studený pudinky jsem mívala moc ráda.
            …a jsme zasejc v retru…

    • kolma60pusi napsal:

      „Zajímalo by někoho i testování instantních zkratek pro případ nouze?…“
      Řekla bych, že každá osobní zkušenost je dobrá, kladná i záporná, s papáníčkem z čerstvých surovin i polotovarů, s použitím tradičních metod i nových přístroječků.

  3. Jiřina napsal:

    Holt mistr kuchař, ty máš snad nějaké noční vnuknutí, jak to upravit a nic moc k tomu nepotřebuješ. Už když jsi předvedla tu nádheru, tuším přání Haderach k narozeninám, to bylo upraveno do výšky.Už tehdy jsem na to zírala, jak to krásně drží.
    Moje babička vzdycky říkala – není kuchař ten, kdo má spoustu surovin a něco z toho udělá, ale ten, kdo má zbytky v lednici a připraví jídlo chutné a krásné pro oko.
    Jani, velká poklona

  4. Jiřina napsal:

    Ať je to jak chce, myslím, že mnohá z nás tě napodobí, jistě, první kvíteček bude trochu krpavý, ale ty další a podobné, určitě budou

  5. Jiřina napsal:

    Děkuji, jde to teď jsem to zkoušela a zubatý nůž na okurky a sýr mám

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..