Tohle je spíš pro oči –
2 druhy sýrů – Gouda a Hermelín,
2 druhy salámu – Herkules, a ten druhý nevím, ale líbil se mi, že je se sýrovým lemem
Okurka, malá kokteilová rajčátka
místo rajčátek dávám i křepečí vajíčka.
Krájeno na vlnkovacím struhadle.Autorka receptu:Jana Macůrková
Co oko nevidí…
Jenže oko vidí a útroby se svíjejí v chtíči…
Momentálně považuju tenhle obrázek za zločin proti lidskosti!
Přeju vám všem pěkný víkend 🙂
To je skoro škoda snist
Jo, tak to si holt budeš muset stěžovat u mezinárodního soudu….
Esi by mě nevyšlo levnějc si koupit a udělat 🙂
Hrozně se mi líbí tvůj studenomísový rukopis. Už u toho prvního obrázku jsme to s holkama pojmenovaly PETUNIA salamis var. Janis…
Hezká to pochvala. Opravdu jste mne holky potěšily.???
😀
Zajímalo by někoho i testování instantních zkratek pro případ nouze?( Návštěva a nic doma,moc horko na vaření,atd.). Zkouším Crema tiramisu od Dr. oetkera. Ale zas se bojím,že mě mistni kuchařky neumlatily vařečkou 🙂
Vůbec se neboj, výsledek vyfoť a pošli. Myslím, že spousta z nás musí tohle občas použít a já se ti klidně přiznám, že bych to i ráda vyzkoušela, ale nemám odvahu.
Jednu zkratku používám velmi cíleně: Creme olé od Dr. O.. Ale ne jako puding. Rozmíchávám to v jogurtu. Naše děti tomu říkají teplá zmrzlina. Míchám to do jakkoli tučného a lze tím mazat i dorty (tak jsem to začala používat, protože jedno z dětí nesnáší „takový ty krémy, co do toho mažou normální matky“)… Jíme samotné, s ovocem v jakékoli úpravě…
Jinak doma mám jen instantní kafe pro některé návštěvy, instantní kakao pro ty, co jsou líní vařit dobré a instantní droždí, protože nezapadne v lednici. A taky (je-li v akci) kupuju instantní dětské nemléčné kaše. Holky je milujou, přestože věkem je to mimo, a taky se s nima dá leccos sladkého přechodně zahustit – to když přijde kuchařský den blbec a návštěva ve stejný čas.
Já jse používala od Otkera pudinky za studena, zejména ten karamelový byl vynikající. A to druhé už nevím, jak se jmenovalo, ale byla to náplň do dortů – tuším že Kremix.
Ten byl vanilkový, punčový a kakaový. Bohužel, co bylo dobrého, to se přestalo dělat… Asi to bylo příliš levné.
Viděla jsem v krámu něco,co se jmenuje Vanilmix na přípravu krémů….třeba to zas dělají
S mojí mámou občas se slzou v oku vzpomínáme na Kremku. Máma z ní dělala dortové krémy a když zmizela z pultů, už nikdy to nebyl ten „správnej“ dort. Přešla tehdy na Kremix, dobrý to bylo, ale jiný (a levný, proto to zmizlo – přesně, jak píšeš). A ty původní studený pudinky jsem mívala moc ráda.
…a jsme zasejc v retru…
„Zajímalo by někoho i testování instantních zkratek pro případ nouze?…“
Řekla bych, že každá osobní zkušenost je dobrá, kladná i záporná, s papáníčkem z čerstvých surovin i polotovarů, s použitím tradičních metod i nových přístroječků.
Holt mistr kuchař, ty máš snad nějaké noční vnuknutí, jak to upravit a nic moc k tomu nepotřebuješ. Už když jsi předvedla tu nádheru, tuším přání Haderach k narozeninám, to bylo upraveno do výšky.Už tehdy jsem na to zírala, jak to krásně drží.
Moje babička vzdycky říkala – není kuchař ten, kdo má spoustu surovin a něco z toho udělá, ale ten, kdo má zbytky v lednici a připraví jídlo chutné a krásné pro oko.
Jani, velká poklona
Až na to, že tentokrát byl ten kaktus stažený z netu. I když pravda, pro kamaráda předloni k 60.tinám jsem ha také vyráběla. Žádná vnuknutí to nejsou, jen trochu
nálady, trochu surovin a nějaká ispirace. A o tu myslím, že jde i na Bramboračce nejvíc.
Ať je to jak chce, myslím, že mnohá z nás tě napodobí, jistě, první kvíteček bude trochu krpavý, ale ty další a podobné, určitě budou
Ty kvítky jsou úplně jednoduché – srovnáš plátky na sebe, nařízneš do poloviny plátku a potom už jen každý stočíš do kornoutu. Na jeden kvítek je 6 plátků, doprostřed rajčátko nebo polovina křepelčího vajíčka – je to potom jako kopretinka.
Děkuji, jde to teď jsem to zkoušela a zubatý nůž na okurky a sýr mám