Opět něco lehkého a hlavně rychlého.
červené zelí sterilované (viz recept č.10)
nebo čerstvé
1 velká cibule
několik lžic majonézy nebo bílého plnotučného jogurtu
sůl
pepř (podle chuti, nemusí být)
Cibuli nakrájíme na hodně jemno, stejně tak zelí, pokud děláme z čerstvého. To můžeme dokonce lehce spařit, aby bylo jemnější. Smícháme vše dohromady, dáme vychladit a podáváme s čerstvým chlebem. Dobrá příloha k pečenému masu nebo jen opečené uzenině.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Hanacký salát jsem dělala včera z čerstvého s jogurtem dnes byl ještě lepší. Mňam
Furt říkám, že zelí vynalezl gényjuz! A taky vám vždycky připadalo, že sníst patnáct deka hanáckýho z papíru rohlíkem byl stejný výkon, jako dát porci špaget kávovou lžičkou?
Ty jsi fakt číslo!!!!!
No, já bych spíš řekla, že ty jsi na něj v letech 1975 – 1980 v Ostravě Porubě do lahůdek pod kinem Dukla nechodila…. My ostatní víme své….
Taky jsem studovala v Ostravě, ale škola byla v centru, tak do Poruby jsem se moc často nedostala. Moje vzpomínka sice patří spíš pod recept s rybou, přesto – chodívala jsem občas v centru do Neptunu. Dole prodávali ryby a nahoře byla skvělá rybí restaurace. Bohužel tam dnes už není.
Naše hnízdo bylo ve smíchovské tržnici…
Tam mají dodnes ty nejlepší chlebicky – šikmo řezana jemna veka, domácí bramborový salát pod vždy čerstvou vonavou sunkou a nejlepší jsou ty s Ruským vejcem :-)).