(147) Hanácký salát

Opět něco lehkého a hlavně rychlého.

červené zelí sterilované (viz recept č.10)
nebo čerstvé
1 velká cibule
několik lžic majonézy nebo bílého plnotučného jogurtu
sůl
pepř (podle chuti, nemusí být)


Cibuli nakrájíme na hodně jemno, stejně tak zelí, pokud děláme z čerstvého. To můžeme dokonce lehce spařit, aby bylo jemnější. Smícháme vše dohromady, dáme vychladit a podáváme s čerstvým chlebem. Dobrá příloha k pečenému masu nebo jen opečené uzenině.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (147) Hanácký salát

  1. jarybarka napsal:

    Hanacký salát jsem dělala včera z čerstvého s jogurtem dnes byl ještě lepší. Mňam

  2. BOYE napsal:

    Furt říkám, že zelí vynalezl gényjuz! A taky vám vždycky připadalo, že sníst patnáct deka hanáckýho z papíru rohlíkem byl stejný výkon, jako dát porci špaget kávovou lžičkou?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..