(1472) Divoká kachna na divoko

1 kachnička divoká (kačer)
divoké koření mleté
trochu kachního sádla
sůl
Kačera, kterého jsem dostala jako odměnu za pomoc na letní výstavě zvířat ve Staňkovicích, jsem oškubala (šlo to kupodivu velice dobře, asi že byl čerstvý), zbytečky podsady jsem spařila horkou vodou. Vykuchala, potřela kachním sádlem, osolila, posypala mletým divokým kořením a jednoduše upekla.
Příloha: červené zelí a bramborový knedlík.
Pozn: Zbaštili jsme ho s Helenkou Vojtovou a jejím mužem a všem nám chutnal.

Pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: (1472) Divoká kachna na divoko

  1. jarybarka napsal:

    A co to chlupatý boa kolem krku? Možná to chtělo trochu opálit.Patuju si,že to babi i mamka dělaly.

  2. sharka.68 napsal:

    to byl pěknej macek, kolik vážil???

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Divoká kachna je divoká od toho, že hodně plave a pohybuje se v přírodě. Tak proč jí ještě mučit na divoko?
    Jinak, na to, že je divoká, tak je dost velká, si myslím.
    Moje maminka divokou kachnu nejdřív povařila ve slané vodě a do trouby dávala pod ní i na ní hodně slaniny a nejdřív lupla do pekáče okozím dolů. Já jí měla doma párkrát, ale je to to samé jako bažant, plné broků ……
    A já tam ty chlupy taky vidím.

  4. Francizska napsal:

    No, když si vezmete 3/4 kilové kuře, tak nic moc. Kačeny musí být aspoň dvě. Stejně jako jarní kuřátka, ty váží min a tak jedno na osobu. Jinak je to cucani kostiček. A spíš bych řekla, divoká kačena, tak jalovec atd. Koření na divočinu nekupuji.

  5. olinamusilova napsal:

    Ale já jsem nepsala, že je nejlepší, jen že nám to takhle chutná, a i když peču bažanta, stáhnu kůži a obložím a prošpikuji domácím špekem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..