potřebný počet vajec (8-10)
(podle toho, co se z nich bude dělat)
lžička oleje
Jednou jsem potřebovala na obloženou mísu větší počet vajec a nechtělo se mi je loupat.
Do misky na pudink jsem nalila lžičku oleje, na ni vyklepla potřebný počet vajec a pak už jsem je jen vařila ve vodní lázni až ztuhla.
Po vyklepnutí jsem je nakrájela na plátky, byly všechny krásně stejné a na míse vypadaly moc pěkně.
Pozn: žloutky lze opatrně vyndat, bílky osolit. Odpadá tak problém neslaných vajec.
Vychytávku připravila: Jana Macůrková
Jani, oprav ten text , to je divnéeeee
Už je to ok, já to měla úplně šílené , že by spam ??
Já jsem právě přemýšlela, cože mám opravit. Byla tam jedna chyba, ale to nebyl asi hlavní problém.
Jani, tam bylo plno divnych chyb
Tak to nebylo ode mne, nebo si zajdi na oční.
Najednou ten text je jjny a správný ???
Díky za omluvu, nic se asi nestalo? Já teda na nikoho nestartuju, i když bych mohla v životě mnohokrát, tuto vlastnost nemám . Začíná se mi to tady nelibit, nejsem malé děcko , kterému se muže peskovat . Takhle opustila Br 59 ( ale nema s tímto nic spol a ani to možná nečetla )
Bylo tam 6 preklepu a jeden divny slovosled, opravila jsem to.
Nějak mě nenapadá, co na to říct? ?
Brekeke??
Asi tak…
Můj tatínek říkával – nemáš li co řící, drž hústečka….
Tak to já budu raději vejce loupat. Tady se špatně odhaduje čas, a proto ten zelený okraj žloutku.
Nezříkám se novátorských metod, ale tohle bych považovala za zneuctění těch vajec.
Nedovedu si to představit ani na míse, ani na chlebíčku. Plátek nebo čtvrtina (šestina) vajíčka vypadá dekorativněji a ten kousek ani solit nepotřebuje. Navíc uvařit vejce klasicky a oloupat je, je určitě rychlejší . 😎
Já teda na obložené mísy a chlebíčky vajcata nesolím, je tam slaného jídla víc než dost.
Ale proč vyndávat tloutky, solit bílky a tloutky tam zase cpát zpět, to mi nějak hlava nebere.?
Právě kvůli tomu osolení. Mně ty vajíčka prostě nešly a nešly loupat, byly hrozný. Asi tím, že byly čerstvý, nechlazený. I když někdo říká, že naopak nejdo loupat ty z obchodu.