(1481) Líní líni na másle

Několik kousků lína
máslo
sůl
bylinky podle chuti
hladká mouka
citron nebo plátek pomeranče
Líny vykucháme, ale nezbavujeme šupin – mají totiž tukové šupiny, které se při tepelné úpravě rozpustí. Do bříška vložíme kousek bylinek, a plátek másla, obalíme v hladké mouce se solí a pečeme v pekáči na vyšší vrstvě másla.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě, zdobíme citroem nebo plátkem pomeranče.

Na línovi si pochutnávala vnučka Anežka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1481) Líní líni na másle

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já jsem zvyklá ho obalit v soli a potom ho škrábnout nožem (ještě syrového. V soli je třeba i den či dva), tím nemá šupiny žádné, ale každý to dělá jinak.
    Ale jinak souhlasím a za mne OK, čím míň se toho na ryby dá, tím víc chutnají.?

  2. vojtovahelena napsal:

    Tak za mne , lín je jedna z nejlepších ryb. O.K. co nejméně dochucovadel , ryba s bylinkami, případně jen máslíčko to je chuťovka.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Anezka ma muj obdiv, co pamatuju, moje deti zasadne odmitaly jist to, co na ne „kouka“, takze u nas ryby zasadne bez hlavy.
    Jinak ano, v jednoduchosti je sila, coz u ryb plati dvojnasob.
    Ale proc je ta ryba dvoubarevna? Ocas vypada neudelane…

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Až pod stromečkem rozvážeš mašličku,
    ať lásku najdeš v balíčku.
    Ve druhém štěstí, klid a pohodu,
    ve třetím dobrou náladu.
    Krásné svátky všem ????

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..