400 g hladké mouky,
150 ml bílého jogurtu,
200 g Hery nebo másla,
1 vejce,
špetka soli
Náplň: klasická maková nebo ořechová, případně tvaroh.
Všechny suroviny smíchat a vypracovat hladké vláčné těsto.
Těsto vyválet do kulata, nakrájet trojúhelníkové výseče, naplnit, zatočit do rohlíčků.
Potřít vejcem a peču na 180 st. do zlatova.
Recept poslala: Helenka Vojtová
Ha! Libi! Pujde to i na slano!
Ja zuçkusím makový, potřebuju spotřebovat namltetej mák…
Pokud ho máš umnletýho hodně, dej klidně domrazáku, neboj nezhořkne a vydrží.
Výborná vychytávka, dát ho namletý do mrazáku. Díky. 🙂
Děkuju, nertušila jsem…
Z podobného těsta dělávám martinské rohlíčky, jen místo jogurtu dávám šlehačku a místo hladké mouky polohrubou. S ořechovou nádivkou jsou opravdu skvělé. Ty s jogurtem určitě zkusím.