(1486) Vepřová líčka s bramborem a mrkví z jednoho hrnce

Vepřová líčka nebo jiné jemné maso
mrkev
brambory
máslo
hladká mouka
smetana
sůl
Vepřová líčka dáme dusit na másle. Pozatažení podlijeme. Cca po hodině přidáme na kolečka nakrájenou a očištěnou mrkev a brambory. Osolíme a dusíme až jsou zelenina a brambory měkké.
Ve sladké smetaně (ale opravdu jen trochu) rozmícháme 1 lžičku hladké mouky a zalijeme zeleninu, brambory i maso. Dosolíme podle chuti, můžeme nepatrně opepřit nebo dochutit citronovou šťávou (tolik říká historický recept, já neokyseluji).
Místo smetany lze přidat světlou jíšku.

Podle receptu z roku 1929 vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1486) Vepřová líčka s bramborem a mrkví z jednoho hrnce

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak brambory na fotu se určitě nedusily s líčky a mrkví.
    Jinak nevím, nikdy jsem nezkoušela, tak nemůžu soudit, dělám jen běžně vepřovou v mrkvi, recept tu někde je.

  2. Jiřina napsal:

    Recept vypadá moc jedle. Taky ráda dělám z jednoho hrnce, ale stejně je vždycky nějaké nádobí.
    Co se týká vepřových líček, kupuji hodně často. U nás ve voze je má skoro pořád. Nemáme u nás masnu a tak jezdí auto v úterý, čtvrtek a pátek a čerstvé maso má vždycky/ kdo to tady trochu zná, tak jezdí z Blažovic/.
    Františko, my jsme s dědem dva a půl kila líček nám bohatě stačí k obědu. Když je dělám na omáčku, tak máme i na druhý den. Je to luxusní masíčko a měkké je rychle. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..