(1493) Králík na zelenině

porce králíka
cibule
celer
mrkev
máslo
sůl, pepř

příloha: bramborové noky
Porce králíka osolíme, opepříme a dáme na rozpuštěné máslo zatáhnout. Podlijeme vařící vodou (výborný je vývar) a necháme dusit asi 1,5 hodiny.
Přidáme nakrájenou cibulku (může být i s natí), nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a necháme dodusit doměkka.
Podáváme s bramborem, já použila bramborové noky.

Ještě před nemocí vařila Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1493) Králík na zelenině

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Technicky dotaz: proc tu zeleninu az na chvili nakonec? Maso neprijme jeji chut, ne? Kdyby byl opravdu „na zelenine“ a ne pod zeleninou nebo se zeleninou, rozpecena zelenina by krasne zahustila tu stavu. Neber to spatne, jen se ptam.

  2. kveta.batkova napsal:

    Já tedy také vždycky pod maso, ať je to králík nebo třeba krůta, prostě vždycky tak, jako se dělá svíčková, i když to není se smetanou.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..