porce králíka
cibule
celer
mrkev
máslo
sůl, pepř
příloha: bramborové noky
Porce králíka osolíme, opepříme a dáme na rozpuštěné máslo zatáhnout. Podlijeme vařící vodou (výborný je vývar) a necháme dusit asi 1,5 hodiny.
Přidáme nakrájenou cibulku (může být i s natí), nahrubo nastrouhanou mrkev a celer a necháme dodusit doměkka.
Podáváme s bramborem, já použila bramborové noky.
Ještě před nemocí vařila Jana Macůrková.
Technicky dotaz: proc tu zeleninu az na chvili nakonec? Maso neprijme jeji chut, ne? Kdyby byl opravdu „na zelenine“ a ne pod zeleninou nebo se zeleninou, rozpecena zelenina by krasne zahustila tu stavu. Neber to spatne, jen se ptam.
Ta půlhodina na chuť úplně staci
Ok, verim ti. Ja vzdycky pod 🙂
Já tedy také vždycky pod maso, ať je to králík nebo třeba krůta, prostě vždycky tak, jako se dělá svíčková, i když to není se smetanou.