(1494) Šunkové knedlíčky do uzené polévky

2 vejce
2 housky
100 g šunky
pepř
sůl
kudrnka petrželka
Podle potřeby hrst strouhanky

Housky nadrobíme na drť, přidáme umletou šunku, vejce, sůl, pepř a najemno nakrájenou petrželku. Zpracujeme na tužší těsto, ze kterého tvoříme kuličky.
Zavařujeme asi na 3 minuty do vařící polévky a hned podáváme.

Zdroj: Historická kuchařka 1929.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1494) Šunkové knedlíčky do uzené polévky

  1. jarybarka napsal:

    Dělávala je moje babi.Než je dala vařit hodila je na chviličku do ropáleneho sádla.Jsou výborné.

  2. lida.f napsal:

    Také dělávám tyto knedlíčky, jsou moc dobré. Máme rádi i játrové, krupicové, masové a drožďové. Zkoušela jsem dělat i morkové knedlíčky, ale asi se vloudila chyba a nějak se mi nepovedly.

  3. lida.f napsal:

    Přesně to se mi stalo, rozpustil se. Nechala jsem morek vystydnout a pak jsem ho zpracovala.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Ta sunka …. nechybi tam nula?
    Jinak libi, udelam.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..