2 vejce
2 housky
100 g šunky
pepř
sůl
kudrnka petrželka
Podle potřeby hrst strouhanky
Housky nadrobíme na drť, přidáme umletou šunku, vejce, sůl, pepř a najemno nakrájenou petrželku. Zpracujeme na tužší těsto, ze kterého tvoříme kuličky.
Zavařujeme asi na 3 minuty do vařící polévky a hned podáváme.
Zdroj: Historická kuchařka 1929.
Dělávala je moje babi.Než je dala vařit hodila je na chviličku do ropáleneho sádla.Jsou výborné.
Také dělávám tyto knedlíčky, jsou moc dobré. Máme rádi i játrové, krupicové, masové a drožďové. Zkoušela jsem dělat i morkové knedlíčky, ale asi se vloudila chyba a nějak se mi nepovedly.
Do morkových musíš dát hodně strouhanky a dělat je, když je morek teplý. Jinak se ti v polévce rozpustí.
Přesně to se mi stalo, rozpustil se. Nechala jsem morek vystydnout a pak jsem ho zpracovala.
Ta sunka …. nechybi tam nula?
Jinak libi, udelam.
prubla jsem je včera, byly dobrý….