(1499) Rumové perníčky

400 – 500 g hladká mouka
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka (vody)
1/2 hrnku cukru
lžička perníkového koření
1 kypřící prášek do perníku
4 lžíce medu
2 vejce
rum
cukr moučka
Skoro pokaždé, když jdeme do Lidlu, tak mi v košíku končí sáček s rumovými perníčky.
Tak jsem je vyzkoušela.
Med rozpustíme v mléku nebo ve vodě, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme tužší těsto. (Množství mouky berte jako orientační, spíše je potřeba trochu přidat).
Zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce asi 4 hodiny uležet.
Vyválíme na sílu asi 5 mm (já nechala víc, a tak byly perníčky vyšší), rozkrájíme na čtverečky (můžeme i vykrajovat kolečka, srdíčka ap.) a na pečícím papíru pečeme asi 30 minut.
Necháme lehce zchladnout a potřeme několikrát rumovou polevou – do asi 1 dl rumu rozmícháme cukr moučku, až je poleva skoro bílá a hustá.
Necháme oschnout a do druhého dne perníčky krásně změknout.
Doporučení – při vyndání z trouby je dobré perníčky na několika místech propíchnout slabou ostrou jehlou nebo pletací jehlicí, aby poleva nestéhala po povrchu, ale zatekla dovnitř.

Recept upravila, vyzkoušela  a na přání Haderach zařadila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1499) Rumové perníčky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Dík. Kuba je má rád, takže vyzkouším.

  2. a.rena napsal:

    Nooo… Tak to jooo! Děcka je taky mají rády, tak jim udělám radost. Bez rumu, páč jsou nezletilé.

  3. Jiřina napsal:

    Rumové perníčky u nás byly vždy k mání, ale nikdy jsem je nedělala. Za pár kaček koupila v obchodě. Všechny děti už jsou dávno z domu, ale ta fajn chuť zůstává. Jsem mlsná, takže určitě vyzkouším. Díky. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..