4 velké červené papriky,
1 – 2 pálivé papriky
4 rajčata
2 cibule
klobása
olej
vejce
velké bílé fazole
V létě mi kamarádka poradila vylepšit maďarské lečo nejen klobásou, ale vařenými velkými bílými fazolemi. Prý jim to naservírovali někde u Balatonu, když byli na dovolené. A kupodivu to nebylo vůbec špatné.
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme na proužky nakrájené papriky a podusíme. Když jsou skoro měkké, přidáme rajčata a ještě chvíli dusíme. Do hotového leča přidáme vejce, necháme srazit a přidáme bílé velké fazole, které jsme uvařili do měkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou klobásu (já měla ostravskou), prohřejeme a podáváme buď s chlebem, nebo s bramborami. Nebo klidně jen tak, fazole jsou syté až až…
Pozor na solení, fazole,které jsou uvařené bez soli, vezmou sůl z leča a je potřeba trochu víc solit.
Další variantu leča připravila: Jana Macůrková
V úterý pokračuje Haderach. Já budu jezdit po doktorech.
A kdy tam das tu klobasu? Nejak ti vypadla 🙂
Už ji tam máš, ale ono jde i bez ní. A ty fazole jsou v tom leču bezvadný.
maďaři vejce do leča nedávají….to je českej výmysl…
Tady ta vejce nejsou důležitá, můžeš je dát, nemusíš je dát. Tady jsou důležité ty fazole.
no, já něco podobnýho jedla v Řecku a na Rhodosu,ale neříkali tomu lečo (i když to tak skoro vypadalo) a fazole-ty bílé obří byly v obojím, bylo to neskutečně dobrý… s rozmarýnem…