(1503) Maďarské lečo s fazolemi

4 velké červené papriky,
1 – 2 pálivé papriky
4 rajčata
2 cibule
klobása
olej
vejce
velké bílé fazole
V létě mi kamarádka poradila vylepšit maďarské lečo nejen klobásou, ale vařenými velkými bílými fazolemi. Prý jim to naservírovali někde u Balatonu, když byli na dovolené. A kupodivu to nebylo vůbec špatné.

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme na proužky nakrájené papriky a podusíme. Když jsou skoro měkké, přidáme rajčata a ještě chvíli dusíme. Do hotového leča přidáme vejce, necháme srazit a přidáme bílé velké fazole, které jsme uvařili do měkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou klobásu (já měla ostravskou), prohřejeme a podáváme buď s chlebem, nebo s bramborami. Nebo klidně jen tak, fazole jsou syté až až…
Pozor na solení, fazole,které jsou uvařené bez soli, vezmou sůl z leča a je potřeba trochu víc solit.

Další variantu leča připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1503) Maďarské lečo s fazolemi

  1. Jana Macůrková napsal:

    V úterý pokračuje Haderach. Já budu jezdit po doktorech.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    A kdy tam das tu klobasu? Nejak ti vypadla 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..