malé kousky králičího masa
olej
sladká paprika
pálivá paprika
trochu pepře
syrové zeleninové papriky
cibule
sůl
sladká nebo zakysaná smetama
Kousky králičího masa orestujeme s cibulí na oleji, přidáme papriku, pepř, sůl, lehce podlijeme a dusíme do měkka.
Přidáme nakrájenou zeleninovou papriku a podáváme s chlebem, bramborem nebo knedlíkem.
Pozn: můžme přidat i velké bílé fazole (uvařené) , brambory (pokud je dáváme přímo do paprikáše, nedáváme přílohu.. Kdo má rád, přidá i sladkou nebo zakysanou smetanu. My si ji dáváme až na talíři, takže na fotce není.
Připravila: Jana Macůrková
To je na ráno, budu se chtít dospat. Jinak by byl recept až po 10 hodině. Včera jsen našla další dobrý recept na „guláš“ pro změnu po názvem tokáň.
Onehda tu nekdo rikal neco o zacinajicich kucharkach. Tak ty budou dost zmatene, promin. „Dusime do mekka“ bez podliti? A ty fazole bud musi byt predem uvarene nebo z konzervy, ne? Podavame s bramborem a muzeme pridat brambory si taky trochu protireci. Jako uz pri duseni?
Tak už jsem ten recept doplnila tzv. pro blbý….
🙂
Proč zrovna pro blbý, snad začínající.
No, jestli to má být recept pro blbý, tak není co dodat. To sem nemusím chodit..
I když jsem do svých 60 let toho uvařila a upekla opravdu hodně (po smrti MLP jsem toho tolik neudělala, pro sebe samu mě to neba), mám ráda podrobné recepty, protože můžu poznat fígle, které neznám.
Příklad: nikdy jsem nebyla spokojená se svou vánočkou a mazancem, prostě bohatším kynutým pečivem. Až někdy loni jsem zjistila, buď z Pekárnománie, nebo od Makové panenky či Florentýny zjistila, co tomu mému pečení chybí: dostatek soli.
Takže podrobné recepejsky jsou nejlepší.
A třeba u tohoto receptu by mě sotva napadlo přidat fazole, i když je mám moc ráda, a když jsem o nich četla, jako by mě klepl někdo kladífkem do čelíčka: JO!
Někdo tu psal, že je skvělý nápad, že se sem dávají recepty pro mladé, začínající a pro důchodce …. ááááále máme změnu, je to tu pro „blbý“. Je fajne si tak vážit čtenářů, kterých je denně „2500“
Bohužel nevím, jak dát smajlíka, abych to „pro blbý“ zdůraznila nebo spíš odlehčila. To jen pro ty nedoovtipné, a urážející se.
Pro „blbý, nedovtipný a urážející se“, jakož i pro chytrý, vtipný a vždy nad věcí: Vyhledejte si recept 16 (langoše). Tam to Pavlínka podal dost jasně.