(151) Čevabčiči

500 g mleté maso (já měla vepřovou kýtu)
česnek, sůl
mletá sladká paprika
mletý pepř

trochu hladké mouky nebo hodně jemné strouhanky na obalení

olej na smažení
hořčice, cibule nakrájený na kolečka

Najemno umleté maso promícháme s česnekem, paprikou a kořením.

Z hmoty vytvarujeme na prkýnku poprášeným moukou malé válečky. Čevapčiči opékáme na pánvi na oleji nebo sádle dočervena. V létě můžeme místo na pánvi maso péci na grilu.

Příloha: cibule nakrájená na tenká kolečka, hořčice. Nový brambor.

Poznámka: Na čevabčiči je hodně receptů, každý se nepatrně liší a každý ten svůj pokládá za jediný správný. A ještě něco čevabčiči není čevapi – dám recept příští týden, jedná se o originální recept z Bosny a Hercegoviny.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (151) Čevabčiči

  1. jarybarka napsal:

    Taky dělám.Někdy z hovězího někdy z vepřového a vždycky s tatarkou.

  2. BOYE napsal:

    Dneska mi na trhu počůral takovej mrňavej ratlík tašku. Nazvala jsem ho čoklem zas… a jeho panička se ohradila, že je to čivava. Pro dnešek mám jedinej recept: ČIVAVABČIČI!

  3. BOYE napsal:

    Holky, když už meleme to maso, nevíte, jestli se dá ještě koupit tem sovětskej, potažmo ruskej masomlejnek poeticky zvaný mjasorubka? Ty nový, elegantní, barevný, plastový koniny jsou hned v kýblu…

  4. Katyp50 napsal:

    Mohu nabídnout dva klasické mlýnky, co se používaly v kuchyních mé babičky, maminky…… přidělaly se na kraj stolu, maminka ještě dávala papírové podložky, aby se nepoškodila deska stolu…….. Mám je na chalupě, ze které se stěhuju, nevyužiju je. Cenu navrhněte.

  5. Katyp50 napsal:

    Jinak čevapčiči jsem ráda dělávala na grilu. Venku, v přírodě, v altánu….. už to není, tak co už nadělám. Smažené válečky na oleji nebo spíš sádle (preferuji) jsou výborné a je to cenově dostupné jídlo a vždy si moc pochutnám. Kdysi jsem si vozila z Turecka originál koření na kebap. Ještě mám pár sáčků, zatavených, aby nevyčichlo. A s tím jsou ty masové válečky mnohem voňavější a chutnější. Tatarku k tomu dělám zásadně domácí. Já nevím, ale ty kupované mi fakt nechutnají ať jsou od kteréhokoliv výrobce.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..