(1510) Kachní prsa na zelí a medu

Kachní porce
červené zelí
sůl
kmín
med
Kachnu vykostíme a naporcujeme na menší kusy. (Já na tohle kupuji chlazená kachní prsa bez kosti). Do pekáčku dáme vyšší vrstvu kysaného nebo sterilovaného červeného zelí a na něj položíme kachní porce, které jsme osolili a jemně posypali kmínem.
Dáme do trouby a pečeme pomalu asi 3 hodiny, až jsou kachní prsa skoro měkká.
Potřeme medem a dopékáme doměkka, přičemž potření medem asi 3 – 4x opakujeme.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Kachnu pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1510) Kachní prsa na zelí a medu

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja to mam presne naopak. Kachne vetsinou amputuju okozi, ktere delam pouze v minutkove uprave a zbytek pecu. Nebo kupuju jen stehna. 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      Já málokdy kupuji celou kachnu nebo husu (tu skutečně jen výjimečně.)
      Měla jsem kamarádku, která tvrdila (a já jí dávám za pravdu), že „všechno maso stojí stejně“ – když odečteš kosti, tak zjistíš, že zbytek vyjde nastejno. samozřejmě to neplatí, když potřebuješ maso na něco spešl. Ale tady mi přijde koupit raději to okozí už vykostěné. Vlastik si dá malinký kousek (on kachnu moc nemusí), a pro vnoučata je lepší maso bez kosti.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Jinak – kdo chce tenhle recept ještě hodně vylepšit – před prvním potřením medem maso potřete prolisovaným česnekem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..