(152) Zavařujeme papriky a kapie

Papriky, kapie
cibule
nálev na okurky
olivový nebo rostlinný olej

Papriky nebo kapie zbavíme semínek, rozkrájíme podélně na širší proužky (zbytky klidně na kousky), cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenic, proložíme cibulí, zalijeme 1 – 2 lžícemi oleje a dolijeme nálevem na okurky.
Sterilujeme cca 15 minut.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (152) Zavařujeme papriky a kapie

  1. Jiřina napsal:

    Já dělám kapie naplněné zelím. Hlávkové zelí nastrouhám, přidám trochu soli, promačkám a nechám v chladnu do druhého dne /když spěchám, tak asi 4 hod, ale je lepší přes noc do druhého dne/. Pak naplním kapie-bez semínek a zaleju nálevem na okurky, přidám lžičku oleje a steriluji taky 15 – 20 min. Když se nesní, vydrží i rok. Od loňska mám ještě pár sklenic.

  2. lida.f napsal:

    Dnešní recept mě inspiroval. Udělala jsem k večeři tvarohovou pomazánku s kapií, něco jako kapiový sýr.

  3. BOYE napsal:

    Já mám ráda papriky jakkoli. A ty plněné zelím jsme požírali ve velkém vždycky v Budapešti, když jsme po koncertech čekali v noci na vlak do Prahy. Jednou jsme si koupili tak zatraceně pálivý, že nám z húst šlehaly plameny ještě v Český Třebový.
    Doma jsme pěstovávali čurbadžijské čušky, což je daleko zvukomalebnější, než beraní rohy, že jo?

  4. IvaC napsal:

    Dělám stejně,jako pí.Jana,jsou fakt dobré….

  5. Katyp50 napsal:

    Čušky!!!! Mňáááám. Miluju.
    Sterilované papriky – kapie dělám také tak. Protože zelí oblibuju pouze jako přílohu k nějakému masu – červené i bílé, tak v paprikách bych ho nemusela. Ale dělávala jsem kdysi z lásky k MLP, který to rád, zelím plněné papriky, ale bílé. Teď mu to, možná, připravuje ten o 20 let mladší modýlek!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..