(1525) Bramborák bez brambor neboli Špageťák

1 větší špagetová dýně
3 vejce
5 lžic mléka
3 lžíce hladké mouky
majoránky
pepř
česnek
sůl
olej
Špagetovou dýni rozpůlíme, zbavíme měkké vnitřku se semínky a dáme do trouby na plech s trochou vody asi na 3/4 hodiny upéct. Necháme vychladnout.
Pomocí ostré vidličky vydlabeme vnitřek, který tvoří delší i kratší špagetky.
Ty delší raději překrojíme napůl, lépe se s nimi manipuluje.
V míse smícháme špagetky se všemi ostatními ingrediencemi  výjimkou oleje.
N dobře rozehřáté pánvi pečeme menší „bramboráčky“.
Pozn: bramboráčky jsou měkkčí než klasika, je dobré péci menší a tenčí.

Experimentovala: Jana Macůrková (byly dneska k večeři)

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1525) Bramborák bez brambor neboli Špageťák

  1. Jiřina napsal:

    Pěkné špageťáčky a jistě jsou dobré, musím pohlídat až bude u nás v Albertu. Mám jen máslovou.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..