1 větší špagetová dýně
3 vejce
5 lžic mléka
3 lžíce hladké mouky
majoránky
pepř
česnek
sůl
olej
Špagetovou dýni rozpůlíme, zbavíme měkké vnitřku se semínky a dáme do trouby na plech s trochou vody asi na 3/4 hodiny upéct. Necháme vychladnout.
Pomocí ostré vidličky vydlabeme vnitřek, který tvoří delší i kratší špagetky.
Ty delší raději překrojíme napůl, lépe se s nimi manipuluje.
V míse smícháme špagetky se všemi ostatními ingrediencemi výjimkou oleje.
N dobře rozehřáté pánvi pečeme menší „bramboráčky“.
Pozn: bramboráčky jsou měkkčí než klasika, je dobré péci menší a tenčí.
Experimentovala: Jana Macůrková (byly dneska k večeři)
Takze se povedly 🙂
Jen jsem je trochu vic okorenila. Tak pro příště.
Pěkné špageťáčky a jistě jsou dobré, musím pohlídat až bude u nás v Albertu. Mám jen máslovou.
Myslím, že když máslovu nastrouháš nahrubo, a spaříš vařící vodou, že výsledek bude stejný. Ona ta špagetová je po upečení dost jemná, a tak si myslím, že by to šlo u z jiných druhů (máslová, patizon)
Proc sparit? Brambory ani nic jineho na „bramborak“, rosti nebo jine placate utvary se nepari.
Ta maslova dyně je hrozně tvrdá. Buď strouhat najemno nebo sparit. Tu spagetovku taky pecu a je krasne mekka.
Výborně, tak vyzkouším. Děkuji. 🙂