(1527) Hovězí srdce na slanině

Hovězí srdce
slanina (špek)
lžíce sádla
cibule
sůl
pepř
Hovězí srdce si asi hodinu povaříme. Nakrájíme na plátky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a plátky hovězího srdce. Osolíme a dochutíme trochou pepře. Podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka.
Podáváme s rýží.
Pozn: lze připravit i ze syrového srdce, potom ho nakrájejte na plátky, a prošpikujte proužky slaniny. Přidejte cibuli, sůl a trochu pepře a další postup je stejný.

Hovězí srdce připravila podle receptu strejdy Iška: Jana Macůrková
Tak a teď mám dilema – mám to dát jako Babiččiny recepty?

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1527) Hovězí srdce na slanině

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Strejda nebo babička, to máš fuk – ale prozraď mi, jak se dají prošpikovat plátky 😉

  2. Jana Macůrková napsal:

    Tak jsem našla několik, nejen ta na víně. Některé ty recepty jsou náročnější na suroviny a přiznám se, že já na víně nedělám ráda, ale našla jsem minimálně dva recepty, které jsem si trošičku upravila a ….. no uvidíme.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..