vrstva 1)
3 vejce
0,5 dcl oleje
1 dcl mléko
3 lžíce cukr
1 vrchovatá lžíce kakao
1 prášek do pečiva
polohrubá mouka podle potřeby
vrstva 2)
2 ks smetanový pudink
0,5 l mléko
3 lžíce cukr
100 g máslo
1 zakysaná smetana
vrstva 3)
2x želatina malá (Kaufland)
1 velký džem višňový s celými vypeckovanými višněmi
V misce smícháme všechny suroviny z první části a v dortové formě upečeme (asi 7 – 10 minut). Necháme vychladnout.
Mezitím uvaříme pudink a do vychladlého pudinku zašleháme zakysanou smetanu a rozměklé máslo. Naneseme na vychladlý piškot.
Želatinu necháme nabobtnat v trošce teplé vody. Džem rozmícháme s 1 dcl vody, vmícháme do něj želatinu a zahřejeme těsně pod bod varu. Necháme vychladnout
aby bylo již znát, že směs lehce tuhne.
Naneseme na hodně studený podklad a necháme ztuhnout.
Další variantu zákusků vyzkoušela Jana Macůrková.
Ahoj Jano, vypadá to moc hezky a lehce jedle, teda těžce jedle ;-), myslím lehce na výrobu i konzumaci. Jen maličkost – Ty víš, že já hnidopich nejsem – jaks´vkládala obrázek, rozhodil se Ti text a vrstva 2 a 3 Ti v textu utekly trošku jinam. Že bys je zahnala, kam patří? 🙂
už jsem to srovnala.
Tyto višňové řezy vypadají moc jedle. Piškot, na něm chutný krém a navrch ochucená želatina s višněmi. Určitě to půjde i s čerstvýma, bude pěkně kyselkavá. Jo, tak tohle bych mohla zcela určitě. 🙂
Čerstvé višně jsem bohužel neměla ale i tak to bylo mňam a nezbylo. Dvě porce návštěva a zbytek já s Vlastikem, příště zkusím s čerstvými, jestli budou, loni všechno pomrzlo.