(1548) Štrúdl z vloček VZK 5

2 hrnky jemných vloček,
půl hrnku vody,
2 jogurty,
lžička medu,
jedno velké jablko
skořice
Vločky smícháme s vodou, přidáme jogurty a med – promícháme a necháme chvíli odpočinout. Mezi tím si připravíme jablko – můžete nahrubo nastrouhat, nebo nakrájet na kostičky a smícháme se skořicí.
Zapneme troubu na 200, připravíme si plech, na něj dáme pečpapír a začneme lžicí kydat vrstvu ve tvaru štrúdlu, poklademe jablkem a dáme vrchní vrstvu z vloček. Potom boky pomocí lžíce vytvarujeme tak, aby nebylo vidět, že jsou to dvě různé vrstvy, ale aby to bylo celistvé. Dáme do trouby a cca za 30 minut je hotovo.

Do komentářů na Bramboračce vepsala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1548) Štrúdl z vloček VZK 5

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kdybych věděla, že to budeš zveřejňovat, tak bych to napsala spisovně.

  2. adela.adale napsal:

    To bude asi něco jako crumble, že jo? Jako rychlovka, když honí mlsná, to vůůůbec nemusí být marné (nebo i pro nenadálou návštěvu)

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Adélko, je to fitness recept. Ne že bych tomu propadla, ale občas mám záchvaty zdravého stravování a zkouším. ? Pokud budeš dělat, tak z poloviční dávky, je to hodně syté.

      • adela.adale napsal:

        No a co, že je to fitness recept 🙂 – jenom proto, že je to zdravé, neznamená, že to nebude dobré. Jogurt můžu, vločky taky… Kdysi ještě na PŽ jsem si vypsala z diskuze recept na crumble jahodovo – rebarborový taky s ovesnejma vločkama, párkrát jsem ho dělala a je moc dobrej. Já mám v kredenci několik kokotek (to jsou ty malé zapékací mističky), ještě jsem je nepoužila, tak právě nastala jejich doba.Dík, Úsměvko 🙂

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Opravdu je to dobré. Takto, štrúdl z taženého těsta je lepší, ale toto se dá sníst, vážně. Vyzkoušej i do těch mističek, to mne nenapadlo, přiznávám. ?

          • kvetula.v napsal:

            Poslala jsem synkovi. Snacha je na tu zdravou stravu, tak si třeba pochutná – žádný tuk, žádný cukr, jen samé přírodní materiály bez éček…
            My ty vločky jaksi neradi …
            Navíc je to jednoduché a rychlé provedení 😎

          • Vera M. napsal:

            Decka , já jsem z Vás úplně zblaznena , do těch misticek bych hned prubla . Ten velkej je pro mě moc velkej

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..