květák
majonéza (jogurt)
šunka
kapie (nakládaná)
cibule
pepř
sůl
Květák uvařit na skus v osolené vodě, rozebrat na menší růžičky, cibulku nakrájet nadrobno (může být i jarní i se zelenou natí), osolit, opepřit, přidat majonézu, kdo nemůže tak jogurt. Všechno zamíchat. Někdy jsem dala ještě nakrájenou šunku. To je všechno. Nechtěla jsem, aby to bylo jako bramborový salát/různá zelenina/. Může se tam přidat třeba kyselá, kapie, kdo má co rád, ale nám to chutnalo jen tak jednoduché.
Do komentářů připsala Jiřinka
Jojo, v jednoduchosti je síla… jednou mi ségra s hrdostí přinesla ochutnat Salát Anthonyho Quinna, ale za mě nee – bylo to, jako když vařili dort pejsek s kočičkou 🙁
Když je český květák, tak kilidině jen uvařenej ve slané vodě – než s ním něco spáchám, tak požidbuju
Přesně – mám to stejně, obvykle se odměním předem klidně i půlkou hlavy, teda od květáku, zdlábnu ji vařenou nebo předvařenou, takže musím od začátku připravovat patřičné množství, jinak hrozí, že nezbyde na další fázi úpravy :-).
slaná voda a pár kapek citronové šťávy…., ale já ho můžu i syrovej…
Tento salát je dobrý, ale dělám jej jedině z českého květáku. Dovozový když, tak výhradně v úpravách kořeněných (např včerejší Hadérčino UPB) , kdy se ztratí ta „cizí pachuť“.