(1572) Salát z vařeného květáku VZK 707

květák
majonéza (jogurt)
šunka
kapie (nakládaná)
cibule
pepř
sůl
Květák uvařit na skus v osolené vodě, rozebrat na menší růžičky, cibulku nakrájet nadrobno (může být i jarní i se zelenou natí), osolit, opepřit, přidat majonézu, kdo nemůže tak jogurt. Všechno zamíchat. Někdy jsem dala ještě nakrájenou šunku. To je všechno. Nechtěla jsem, aby to bylo jako bramborový salát/různá zelenina/. Může se tam přidat třeba kyselá, kapie, kdo má co rád, ale nám to chutnalo jen tak jednoduché.

Do komentářů připsala Jiřinka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1572) Salát z vařeného květáku VZK 707

  1. adela.adale napsal:

    Jojo, v jednoduchosti je síla… jednou mi ségra s hrdostí přinesla ochutnat Salát Anthonyho Quinna, ale za mě nee – bylo to, jako když vařili dort pejsek s kočičkou 🙁

  2. lakysa22 napsal:

    Když je český květák, tak kilidině jen uvařenej ve slané vodě – než s ním něco spáchám, tak požidbuju

  3. kvetula.v napsal:

    Tento salát je dobrý, ale dělám jej jedině z českého květáku. Dovozový když, tak výhradně v úpravách kořeněných (např včerejší Hadérčino UPB) , kdy se ztratí ta „cizí pachuť“.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..