(1574) Kuřátko ála koroptvička

malá kuřátka (Makro cca 50 Kč/kus)
petržel
celer
mrkev
cibule máslo
slanina (špek)
sardelka
kuřecí vývar

Na dvě kuřata dá se půl celeru, půl mrkve, půl petržele, vše na nudličky nakrájené, a jedna na lístky nakrájená cibule a kousek másla na pekáč. Na to se položí, jak v čísle předešlém udáno, připravená, dobře vyslaněná kuřátka, která se mimo to potrou sardelovým máslem (na jedno kuře se čítá jedna sardelka) a nechají se přiklopená přes noc ležeti.

Druhého dne se nechají na této zelenině zvolna dusiti do měkka. Pak se kuřátka z ní vyndají na jiný pekáček, šťáva rozředěná trochou polévky se na ně procedí, přidá se ještě kousek másla a kuřátka se strčí do horké trouby, kde se za častého polévání pekou několik minut do zlatova.

zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1903, autorka Marie Součková.

Pozn: pekla jsem jedno kuřátko, pro mně a Vlastika stačí na oběd. Příloha brambor vařený.
kuřátko jsem důkladně prošpikovala a slaninu a zeleninu vložila i dovnitř.
Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1574) Kuřátko ála koroptvička

  1. lakysa22 napsal:

    …jak v čísle předešlém udáno…
    Tak doufám, že vám chutnalo.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Když „alá koroptvička“, tak tam chybí koření na zvěřinu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..