100 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji
4 vejce
šunka
kousek másla (pokud je tuňák v oleji, není nutné
cibule
zelenina jako příloha
chléb nebo pečivo
Jistě si spousta z nás vzpomene na malou, ale docela chutnou konzervu tuňáka s vejcem.
Tak si tuto pochoutku vyrobte doma –
Tuňáka nadrobíme na malé kousky (dá se koupit i drť a je levnější), na pánvičce rozehřejeme kousek másla, vložíme tuňáka, nakrájenou šunku a skoro okamžitě zalijeme rozšlehanými vajíčky.
Lehce mícháme, až jsou vejce pevná. Necháme vychladnout, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, naneseme na chleba a dobrou chuť!
Retro večeři připravila Jana Macůrková
Pamatuji si, ale, bylo to s vejci natvrdo a kyselou okurkou.
Tu šunku do toho vůbec nechápu.
Franci, já ten recept opravdu nedělala a ani nepsala
He? Hlasi to dva komentare, vidim jeden. Tady fakt strasi 🙁
Hlásí tři komentáře, vidím dva…
Holky, vidíte dobře. Psala Franci a to je smazané. Přitom tam nic závadného napsáno nebylo.
Potvrzuji.
Takže děvčata, smazala jsem to já, protože se opravdu nemusím nechat urážet za recept,který jsem zadala. Hanka by si měla asi přečíst pravidla webu. ten druhý komentář, kde nebylo nic , co by se receptu týkalo, se holt snvezl s ním.
A Tuňák byl můj opravdu poslední recept.
Tuňák s vejci, bylo i krůtí s vejci. A to bylo s vejci natvrdo? Je fakt, že smažená se mi tam moc nezdála, pamatuji-li si dobře tak ta konzistence by mi asi spíš seděla s těmi vařenými, ale už je to dávno co jsem to jedla naposledy.
Bylo jich postupně několik – pevná konzerva Tuňák s vejci, potom takové prolamované navrchu jakoby s pevnějším alobalovým víčkem Tuňák s vejci, Tuňák s vejci a se šunkou, a jak píše Mira Krůí maso s vejci a dokonce vepřové maso s vejci, ale v něm bývalo dost chrupavek, to mi nechutnalo.
A já bych dodala, že to bylo pochopitelně s vejci ala vařenými, což v domácích podmínkách sice asi jde, ale na té pánvičce je to jednodušší. A kdo si chce zahrát na Frutu, může si pochopitelně udělat i až sterilované – tuňáka a nebo vařenou krůtu a nebo tuňáka a šunku zalít rozšlehaným vejcem a nalít do obalů a sterilovat či vařit v paštikové formě. Já bych zvolila Janinu metodu.
jsem si napřed myslela,že na fotce je nějakej další bramborovej salát…. a on tuňák s vejci…já to nikdá nejedla, teda míchaná,vždy zvlášť…a konzervy, které tu popisujete, jsem nekupovala, přiznám, že mne ta kombinace děsila… miluju tuňáka s olivami a horké suché pizze, mám ho ráda na topince nebo oprásknutého na oliváči s troškou sardelového másla a bramborami (malými,novými).. Janě děkuju,že má odvahu,sem takové recepty dát a Ince dík za vysvětlení z tajů tovární konzervace….