(1575) Tuňák s vejci

100 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji
4 vejce
šunka
kousek másla (pokud je tuňák v oleji, není nutné
cibule

zelenina jako příloha
chléb nebo pečivo

Jistě si spousta z nás vzpomene na malou, ale docela chutnou konzervu tuňáka s vejcem.

Tak si tuto pochoutku vyrobte doma –
Tuňáka nadrobíme na malé kousky (dá se koupit i drť a je levnější),  na pánvičce rozehřejeme kousek másla, vložíme tuňáka, nakrájenou šunku a skoro okamžitě zalijeme rozšlehanými vajíčky.
Lehce mícháme, až jsou vejce pevná. Necháme vychladnout, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, naneseme na chleba a dobrou chuť!

Retro večeři připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1575) Tuňák s vejci

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Pamatuji si, ale, bylo to s vejci natvrdo a kyselou okurkou.
    Tu šunku do toho vůbec nechápu.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    He? Hlasi to dva komentare, vidim jeden. Tady fakt strasi 🙁

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Holky, vidíte dobře. Psala Franci a to je smazané. Přitom tam nic závadného napsáno nebylo.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Takže děvčata, smazala jsem to já, protože se opravdu nemusím nechat urážet za recept,který jsem zadala. Hanka by si měla asi přečíst pravidla webu. ten druhý komentář, kde nebylo nic , co by se receptu týkalo, se holt snvezl s ním.
    A Tuňák byl můj opravdu poslední recept.

  5. Mira napsal:

    Tuňák s vejci, bylo i krůtí s vejci. A to bylo s vejci natvrdo? Je fakt, že smažená se mi tam moc nezdála, pamatuji-li si dobře tak ta konzistence by mi asi spíš seděla s těmi vařenými, ale už je to dávno co jsem to jedla naposledy.

    • Jana Macůrková napsal:

      Bylo jich postupně několik – pevná konzerva Tuňák s vejci, potom takové prolamované navrchu jakoby s pevnějším alobalovým víčkem Tuňák s vejci, Tuňák s vejci a se šunkou, a jak píše Mira Krůí maso s vejci a dokonce vepřové maso s vejci, ale v něm bývalo dost chrupavek, to mi nechutnalo.

      • Inka napsal:

        A já bych dodala, že to bylo pochopitelně s vejci ala vařenými, což v domácích podmínkách sice asi jde, ale na té pánvičce je to jednodušší. A kdo si chce zahrát na Frutu, může si pochopitelně udělat i až sterilované – tuňáka a nebo vařenou krůtu a nebo tuňáka a šunku zalít rozšlehaným vejcem a nalít do obalů a sterilovat či vařit v paštikové formě. Já bych zvolila Janinu metodu.

        • sharka.68 napsal:

          jsem si napřed myslela,že na fotce je nějakej další bramborovej salát…. a on tuňák s vejci…já to nikdá nejedla, teda míchaná,vždy zvlášť…a konzervy, které tu popisujete, jsem nekupovala, přiznám, že mne ta kombinace děsila… miluju tuňáka s olivami a horké suché pizze, mám ho ráda na topince nebo oprásknutého na oliváči s troškou sardelového másla a bramborami (malými,novými).. Janě děkuju,že má odvahu,sem takové recepty dát a Ince dík za vysvětlení z tajů tovární konzervace….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..