(1582) Polévka hrstková

2 kuřecí skelety
50 g sušené zeleninové směsi
hrst krupek
hrst vloček
malá hrst polévkových nudlí
(nebo jiných malých těstovin)
vajíčko
sůl
pažitka
Kuřecí skelety dáme uvařit v mírně osolené vodě.
Scedíme a v hrnci necháme pouze vývar. Do něj zavaříme sušenou zeleninu (drobné kousky), postupně zaváříme krupky, vločky a nudle.
Nakonec zavaříme vajíčko a jen lehce vidličkou rozmícháme, tak že nám zbydou kousky.
Na talíři dozdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Pozn: takhle dělal hrstkovou polévku můj strejda Išek, našla jsem ale i recepty na hrstkovou polévku s luštěninami, zeleninou ap.

Vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1582) Polévka hrstková

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Klasicka hrstkova je z fazoli, hrachu, krup a cocky … a je to beh na dlouhou trat, protoze se to vsechno musi sahodlouze macet, strejda si to hodne usnadnoval a „hrstkova“ tomu rikal podle mnozstvi pouzitych surovin. Ale nic proti, polevka je grunt a urcite je dobra.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..