Vývar
rajský protlak
bílé víno
Vnitřky rajčat
olivový olej
česnek
cibule
Aneb rajčata pečená dále v omáčce složené z trochy vývaru, protlaku a bílého vína. Tuto směs rozmixuji s těmi vydlabanými vnitřky rajčat, olivovým olejem, malou cibulí a několika stroužky česneku a naředím vývarem, pokud je zapotřebí tak, aby rajčata byla cca do půlky ponořená. Omáčka by měla být hutnější. Je to vynikající, odkoukala jsem toto jídlo na Plošině Lassiti na Krétě od jedné z místních kuchařek
Do komentářů připsala Katyp, bohužel nepsala, čím byla rajčata plněná.
Takže tady se vám meze nekladou.
No jo, ale to dávala v červnu, kdy ty rsjčata mají chuť, a ne ta polsystyrénova, co koupíme teď. Tak ulžožím…
Katyp v komentáři psala o plnění paprik pouze mletým masem „a jako jejich variantu dělám plněná rajčata pečená dále v omáčce složené z trochy vývaru, protlaku a bílého vína“ – stačí pořádně číst.
dávala do toho mletý maso, jen opepřený,osolený a přidávala trochu fetasýra nebo bylinek (rozmarýn, tymián)
Já jsem zmatená. Kolik čeho, jak? Recept by mne zajímal, ale chybí mi návod. Pokud vařím cizí kuchyni, potřebuji množství. A nějak mi tu chybí typické řecké koření. Má to být bez toho? Ani sůl? Pepř?
Podle počtu rajčat, počítej,podle velikosti pekáčku, do rajčete nacpeš tak 5-7 deka masa, pokud nemáš maxirajče… čistě teoreticky,na 10 rajčat,půl kila masa stačí….pokud bys toho rozmixovanýho sajrajtu měla málo,použij klidně passatu z rajčat, vývar měla většinou kuřecí…ze skeletů.
Nevím, jestli si to Jana uvědomila nebo je to kouzlo nechtěného, ale Katyp by měla dnes narozeniny.
Takže, milá Karolíno, nezapomněly jsme na Tebe 🙂
Na vzácnou bytost, jako byla Karolína, nejde zapomenout. Ať je Ti tam na druhém břehu dobře.
Něco mi říkalo, že právě dneska jsem se trefila, ale nějak jsem to potom zazdila. Jdu rozsázet papriky, virus nevirus, zahrádka nepočká.
Doufám, že se na nás dívá shora, jak to tu vedem..a nezapomínáme!?
Tolik nám ještě mohla dat ….?
Katy , díky receptům a humorným kočkopříběhům jsi pořád mezi námi …. ???
Karolíno, oslav to s ostatními U kance…
Vzpomínám dnes na tebe i na manželovu maminku Aničku. Kytičku vložit neumím – musíte si ji jen představit.
Tak na Katy myslím už několik dní intenzivně. Děkujeme karanténě, že nám dává čas na totální probírku šatníků a děkujeme kočkám, že si našly ten pravý pelíšek. Mrchy. Ve skříni se, kdoví kdy, sesmeknul můj černej kašmírovej kabát z ramínka. A protože zima byla, jaká byla, ani jsem ho letos nehledala. Zato pootevřenými dveřmi tam lezli mňoukavci a bestie spali na onom kabátě. A když se spojí vlna kašmírských koz a našich koček chlupy, vznikne práce na několik dní a čas na karolíní vzpomínání… Třeba na to, jak vždycky šla z domu, okartáčovala se, sedla do taxiku, okartáčovala se, naložila zákazníka, vyslechla kritiku na chlupy, zanadávala na kočky, koupila jim luxusní paštičku a když jí zbylo, tak sobě rohlík.
dávala do toho mletý maso, jen opepřený,osolený a přidávala trochu fetasýra nebo bylinek
Je fajn, že jste si na Karol o jejích narozkách vzpomněly…dík…
Jsem si v sobotu pobrečela….